Hlavní obsah

Bod z Liberce se počítá, ale mohli jsme vyhrát, netajil rozpaky příbramský kouč Čuhel

Liberec

Na remízový start do ligy navázali fotbalisté Liberce a Příbrami dalším nerozhodným výsledkem ve vzájemném zápase pod Ještědem. Zatímco v prvním kole oba týmy skórovaly (Severočeši v Budějovicích 1:1 a Středočeši s Plzní 2:2), tentokrát vyšly ke zklamání svých příznivců střelecky naprázdno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Obročník (vlevo) z Liberce a Jiří Mareš z Příbrami bojují o míč.

Článek
Fotogalerie

A podle šancí měli překvapivě blíže k vítězství hráči Příbrami. „V prvním poločase jsme předváděli docela slušný fotbal, druhá půlka už byla vyrovnaná. Ale mísí se ve mě rozporuplné pocity," pustil se do hodnocení trenér Petr Čuhel.

„Na jednu stranu si říkám, že bod z Liberce se počítá, ale zároveň cítím, že kdybychom prokázali ještě větší touhu po vstřelení gólu, mohli jsme vyhrát. Mrzí mě to i z toho důvodu, že jsme nebyli pod tlakem ze strany soupeře. Chyběl nám jen klid při zakončení, což nás provází už delší dobu. Ale pokud budeme dál pracovat, snad přijde odměna v podobě branek," přemítal Čuhel. Rozjezd do ligy bere reálně. „Musíme zůstat pokorní a věřit, že se v průběhu sezóny budeme zlepšovat," pravil ještě příbramský kouč.

Síly domácím chyběly

Liberečtí měli za sebou čtvrteční pohárový zápas v Rumunsku. „Bohužel se potvrdilo, že v první půli proti Příbrami nebudeme ve stoprocentní fyzické formě. Soupeř se na nás dobře připravil. Až po pauze jsme zrychlili pohyb, ale uznávám, že víc než bod jsme si nezasloužili," konstatoval trenér Samuel Slovák.

Už v první půli střídal záložníka Davida Pavelku. „Ozvaly se mu problémy s kolenem z prvního kola v Budějovicích. Uvidíme, jestli to bude vážnější nebo jen drobnější zranění," pravil kouč, který vyzdvihl brankáře Hrošša. „Chytal výborně, mužstvo podržel. Kvalitní výkon ale budeme potřebovat nejen od něj, nýbrž od všech hráčů ve čtvrteční pohárové odvetě s rumunským týmem," podotkl Slovák.

Zápotočný chválil posily

Hodně sledovaným hráčem byl během zápasu příbramský kapitán Tomáš Zápotočný. Už kvůli tomu, že v roce 2006 získal mistrovský titul právě s Libercem. Dodnes na to s vděčností vzpomíná a fanoušci si ho pamatují, protože ve Slovanu zanechal velmi dobrou hráčskou stopu.

„Samozřejmě jsem se do Liberce, kde mám pořád známé, těšil. A tušil jsem, že bychom tady mohli vyhrát. Slovan měl v nohou pohárový zápas a z vlastní zkušenosti vím, že je těžké hned přepnout na ligu," líčil zkušený stoper.

Jak se mu kočíruje mužstvo s několika posilami? „Docela v pohodě. Přišli dobří fotbalisté - Neves, Fillo, Hnaníček. Jsem za ty hráče rád, že jsou u nás. Věřím, že s nimi půjdeme herně i výsledkově nahoru," tvrdil Zápotočný. A vyhlíží další hit podzimu v podobě souboje se Spartou. „I když nemáme takovou kvalitu, jakou se prezentují Dočkal, Hušbauer či kanonýr Lafata, budeme bojovat," přesvědčoval o ambicích Příbrami.

Reklama

Související témata: