Hlavní obsah

Měl se stát oporou Boleslavi, teď už by si ale mohl nechat brankář Hruška hrubky patentovat

Mladá Boleslav

Po přestupu z Příbrami se měl stát mladoboleslavskou oporou, která pomůže Jarolímovu týmu při tažení pohárovou Evropou. Vždyť Starkův tým držel řadu sezón nad vodou, i do reprezentace nahlédl a u Litavky se na něho poptávala i Sparta. Namísto toho, aby naplnil očekávání do něho vkládané, se fotbalový gólman Aleš Hruška proměnil v novém angažmá ve specialistu na výrobu neskutečných kiksů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Aleš Hruška měl být oporou, zatím ale v bráně Mladé Boleslavi dělá kiks za kiksem...

Článek
Fotogalerie

„Potápím celé mužstvo. Spoluhráče, trenéry, maséry, všechny, kdo se tady o nás starají," neměl pro svůj další úlet omluvu. Ve čtvrtek v pohárovém duelu s Lyonem vyrobil neuvěřitelnou minelu, neboť se ukrutně nedohodl se Smejkalem a daroval soupeři třetí gól, který střílel Yattara do prázdné brány.

Tři dny nato v ligovém duelu s Duklou ho už po necelých čtyřech minutách vyděsila Bořilova malá domů pro změnu natolik, že mu balón sklouzl po noze a francouzský legionář ve službách Dukly Beauguel pohodlně skóroval. Samozřejmě zase do prázdné brány.

„Chtěl jsem balón okamžitě rozehrát, jenže jsem ho trefil slabě a nahrál přímo útočníkovi Pražanů," nemínil Hruška skrývat svůj úlet výmluvou na mokrý balón či příliš prudkou malou domů.

Jarolím k rosádě gólmanů sáhne

„Prostě zase hrozná chyba. Strašidelná, takže pro ni nemám slov," nebyl schopen se ani pořádně kát. Jeho smůlou totiž bylo, že Beauguel sice míč pořádně netrefil, ale ten přesto v bráně skončil. „Po takové chybě přece nemohu čekat, že budu mít hned vzápětí štěstí. Beauguel zasáhl balón patou, ale na gól to stačilo."

Domácího trenéra jímala pochopitelně v ten moment hrůza. „Co hrůza, hotový šok to byl. Fatální chyba. Neomluvitelná," nerozpakoval se Karel Jarolím vyřknout tvrdý soud.

Dost možná i nad brankářem Hruškou, jehož vystřídání se dožadovali mladoboleslavští fanoušci už v zápase s Lyonem a v duelu s Duklou samo sebou zase.

„Nic s tím nenadělám, jsem tady od toho, abych trénoval a hrál. Když mě trenér vyndá, tam mě vyndá," krčil rameny Hruška v předtuše, že příště už se na lavičku mezi náhradníky skutečně posadí.

„Po tom, co se dnes odehrálo, budu o změně mezi tyčemi a nasazení Millera v pohárové odvetě v Lyonu uvažovat," potvrzoval domácí trenér, že na čtvrtek nachystá rošádu gólmanů.

„Vždyť my Dukle chybou a darovaným gólem v jejích taktických záměrech neskutečně pomohli. Mohla z obrany vyrážet do protiútoků, zatímco my bychom mohli hrát ještě jeden zápas a stejně bychom nevyrovnali," povzdechl si Jarolím nad marností svého týmu.

Kozel se dočkal, černá série skončila

Zato trenér Pražanů Luboš Kozel jenom zářil. A nejen proto, že do druhé stovky zápasů, kterou koučuje na lavičce Dukly, vstoupil vítězně.

„Co jsme v lize, nikdy jsme v Mladé Boleslavi neuhráli ani bod. Teď tahle série skončila. Je sice pravdou, že domácí nám branku darovali, ale my i tak vyhráli zaslouženě. Vždyť až na střelu Ščuka deset minut před koncem, při níž nás podržel brankář Chudý, jsme domácí k ničemu nepustili," liboval si.

Stejně tak si pochvaloval přístup nových hráčů, které do sestavy zařadil a oni se mu odměnili poctivým a bojovným výkonem, jehož výsledkem byl tříbodový import.

„Samozřejmě že na hodnocení je ještě brzy, ale obměna, k níž jsme v létě sáhli, by mohla fungovat. Karavajev, Čajič i Beauguel zahráli velice dobře, i když našemu Francouzovi trochu zazlívám, že neproměnil i některou z dalších příležitostí, do nichž se dostal a které po brance volaly. Mohli jsme zápas rozhodnout mnohem dřív," pochvaloval si vystoupení svých svěřenců Kozel.

Měl by trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím nahradit v příštím zápase brankáře Aleše Hrušku?
Ano
73,9 %
Ne
26,1 %
Celkem hlasovalo 3532 čtenářů.

Reklama

Související témata: