Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 3:1Plzeň přehrála Jablonec, k výhře jí pomohla i chyba gólmana

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Kolář (penalta) 1 : 0
17. Hrubý (vlastní) 2 : 0
45. Doležal 2 : 1
65. Petržela 3 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalisté Plzně ve druhém kole první ligy porazili doma Jablonec 3:1 a připsali si tak první vítězství v sezoně. Jednoho z kandidátů na přední příčky jasně přehráli a tlak přetavili v penaltu Koláře, vlastní gól chybujícího brankáře Hrubého a trefu Petržely. Hosté před poločasem jen snížili zásluhou Doležala. Jablonec tak nedokázal Plzeň v lize porazit ani na jedenáctý pokus za sebou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý si sráží míč do vlastní sítě. Uprostřed je plzeňský útočník Marek Bakoš, vpravo stoper severočeského týmu Vít Beneš.

Článek
Fotogalerie

Plzeň nastoupila bez kapitána Horvátha, kterého trenér Uhrin šetřil na čtvrteční odvetu třetího předkola Evropské ligy s Ploještí. Do sestavy se pak vrátil Kolář, který byl hodně aktivní stejně jako celý plzeňský tým. Viktoria v prvním domácím utkání sezóny na Jablonec od začátku vletěla a přikovala ho na jeho polovinu. Hned si vybojovala roh, po kterém zakončoval Bakoš, ale brankář Hrubý střelu zneškodnil.

Když už to vypadalo, že Jablonec úvodní nápor přežil, přišel dlouhý plzeňský pas do levé strany. Limberský sklepl míč pro nabíhajícího Pilaře, který si ve vápně obhodil Pernicu a byl faulován. Rozhodčí tak ve 12. minutě nařídil pokutový kop, míč si při absenci Horvátha postavil Kolář a zkušeně ho proměnil.

Jablonec se nedostával k souvislejším akcím, a tak za pět minut přišel druhý trest. Hrošovský z levé strany centroval, ale Hrubý centr neudržel a srazil si míč do vlastní branky. Sice se ještě snažil gólu zabránit, ale balón vyrážel až za brankovou čárou a po signalizaci asistenta hlavní sudí Jílek branku uznal.

Severočeši se probrali až v závěru poločasu, kdy si ze standardních situací vytvořili menší tlak. Rossi nejprve hlavičkou po rohu trefil jen spoluhráče, ale ve 45. minutě už Doležal snížil. Po autovém vhazování odcentroval Kopic, Doležal zůstal nepokrytý mezi plzeňskými stopery a umístěnou hlavičkou o zem překonal brankáře Kozáčika.

Petržela pojistil vedení

Hned v úvodu druhé půle přišel Jablonec o stopera Beneše, který při zpracování míče špatně došlápl a musel být odnesen na nosítkách.

Plzeň se snažila pojistit vedení, ale Petrželův centr netrefili Bakoš ani Kolář, vzápětí Bakošova technická střela na zadní tyč skončila těsně vedle. Podobně si vedl na druhé straně střídající Čížek, který se dostal ke střele po jabloneckém brejku, kdy Plzeň propadla po rohovém kopu, ale o hodně minul.

Hosté tak prováhali dobrou šanci na srovnání, místo toho Plzeň definitivně rozhodla o své výhře. Kolář poslal do sóla Petrželu, který utekl jabloneckým obráncům a prostřelil brankáře Hrubého.

2. kolo Synot ligy:
Viktoria Plzeň - Baumit Jablonec 3:1 (2:1)
Branky: 12. Kolář z pen., 17. vlastní Hrubý, 65. Petržela - 45. Doležal. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Štěrba. ŽK: Kozáčik - Hübschman. Diváci: 10.129.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Hrošovský, Hořava - Petržela, Kolář (88. Vaněk), Pilař (82. Kovařík) - Bakoš (71. Tecl). Trenér: Uhrin ml.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš (50. Čížek), Novák - Rossi, Hübschman - Kopic (78. Fantiš), Pospíšil, Jun (68. Moulis) - Doležal. Trenér: Šilhavý.
Zvítězí plzeňští fotbalisté i ve třetím ligovém kole na hřišti Českých Budějovic?
Ano
85,4 %
Ne
14,6 %
Celkem hlasovalo 1184 čtenářů.

Reklama

Související témata: