Hlavní obsah

Nejlepší zápas v sezóně, radovali se Plzeňští po výhře nad Jabloncem

Plzeň

Včetně přípravy nevyhráli plzeňští fotbalisté šest zápasů v řadě, po nečekané remíze v Příbrami byli pod tlakem, výhru potřebovali jako sůl. O to víc si proti Jablonci dali záležet, zapnuli na plné obrátky. A bylo to znát, ambiciózního soupeře ve druhém kole Synot ligy jasně přehráli, zvítězili 3:1.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský záložník Daniel Kolář (vlevo) a obránce Radim Řezník slaví první gól v síti Jablonce.

Článek
Fotogalerie

„Myslím, že to byl náš nejlepší zápas v sezóně," zářil záložník Daniel Kolář, který hrál jednu z hlavních rolí při úvodní brance, kdy po faulu na Václava Pilaře odpískal sudí Jílek pokutový kop. „Dostal jsem přihrávku do běhu, do vápna, byl jsem u míče dřív, obránce trefil mě, ne balón. Jasná penalta," komentoval celou situaci Pilař. Zodpovědnost na sebe vzal právě Kolář, a s přehledem proměnil.

„Jsme pokaždé určeni tři. Kdo si věří, jde. Já si věřil, vzal jsem balón a proměnil. Počkal jsem si na gólmana a dal mu to na druhou stranu. Při tréninku to ale dělat nemůžu, naši brankáři mě už znají, tam si musím vybrat stranu," culil se Kolář, který se trefil podruhé v řadě, ve čtvrtek zajistil Viktorii remízu 1:1 v úvodním duelu 3. předkola Evropské ligy v Ploješti.

Kolář: Jablonec nebude pro nikoho lehký soupeř

Druhá proměněná penalta po sobě (v Příbrami střílel Horváth), to je u Viktorie věc nevídaná. Tato disciplína jí totiž dlouhodobě nejde. „Víme, že nám to moc nešlo. Vždycky říkám, že ji nedali už lepší fotbalisti, než jsme my. Je to prostě loterie," uvedl Kolář.

Zatímco Plzni to v poslední době drhlo, tentokrát byla hladová, šla za výhrou od první vteřiny. „Je to vždycky o výsledku. Když vyhráváte, hra je čím dál lepší. My jsme hlavně potřebovali vyhrát, Jablonec nebude pro nikoho lehký soupeř," pověděl Kolář.

„Byl to vítězný zápas, tudíž i nejlepší v sezóně. Byli jsme naštvaní z předchozích zápasů, že jsme je nedokázali dovést k výhře. Moc mě těší, jak jsme na soupeře vlétli, jak jsme hráli výborně dopředu. To je ta správná cesta, abychom se nadále zlepšovali," dodal Pilař.

Už ve čtvrtek čeká Plzeň odveta s Ploještí, pokud zopakuje výkon proti Jablonci, mohla by Rumuny vyřadit.

Reklama

Související témata: