Hlavní obsah

Ve čtvrtek se pokusíme o malý zázrak, slibuje liberecký kapitán Fleišman

Liberec

Není to zrovna ideální rozjezd do sezóny. Liberečtí fotbalisté získali po dvou ligových kolech jen dva body za remízy, kromě toho si přivezli třígólovou porážku z Rumunska z třetího předkola Evropské ligy. Kapitán týmu Jiří Fleišman si uvědomuje složitou situaci, ale snaží se burcovat k tomu, aby Slovan ještě zabojoval o postup. „Pokusíme se o malý zázrak,“ říká zkušený levý bek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zklamaní fotbalisté Liberce po remíze s Příbramí.

Článek

Jak berete ligovou bezbrankovou remízu s Příbramí?

Zápas se mi těžko hodnotí, protože jsme doma ztratili dva body. Musíme se zamyslet nad tím, co bylo špatně. Dopouštěli jsme se chyb ve středu hřiště. Nedařila se nám kombinace, bylo tam málo pohybu. Bohužel jsme nehráli dobře po zemi, přitom jeden stoper Příbrami byl málo obratný a dalo by se kolem něj procházet. Jenže jsme toho nevyužili.

Neprojevuje se na týmu únava z náročného programu ze začátku sezóny?

To bych neřekl. Zápasové vytížení je sice velké, ale nemělo by mít zásadní vliv, i když se hraje rychle za sebou. Nic nás neomlouvá.

Jak hodně vám chybí zraněný záložník Marek Jarolím?

Je to zkušený hráč, který si dokáže dojít do středu hřiště pro míč i vymyslet finální přihrávku. Při jeho absenci je tam David Pavelka, který ale proti Příbrami také odstoupil pro zranění. Šanci tak dostávají další kluci z kádru. Mají prostor, aby se prosadili. Doufáme, že nynější útlum zlomíme.

Ve čtvrtek vás čeká pohárová odveta s rumunským týmem FC Astra. A musíte dohánět tříbrankové manko. Je to při síle soupeře reálné?

Jediným úkolem bude hrát dopředu samozřejmě se stoprocentní defenzivou. Abychom vzadu udrželi nulu. Musíme si sednout v kabině a snad z toho vzejde předsevzetí, že budeme bojovat na sto padesát procent. Bude to i fyzicky náročné. Přesto se pokusíme o malý zázrak s cílem poprat se ještě o postup. Chceme zůstat v Evropě a uděláme pro to maximum.

Dokáže Liberec i přes porážku 0:3 z prvního utkání postoupit přes Astru do 4. předkola Evropské ligy?
Ano
28,9 %
Ne
71,1 %
Celkem hlasovalo 975 čtenářů.

Reklama

Související témata: