Hlavní obsah

Stoper Hunal se vrací na trávník

Josef PešoutPrávo

Po několikaměsíční pauze, zaviněné těžkým zraněním, se znovu zapojil do přípravy fotbalista Tomáš Hunal. Nechyběl při nedělním prvním tréninku týmu Teplic před nadcházející sezónou.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Hunal v objetí teplických spoluhráčů.

Článek

"Od konce zimní přípravy na Kypru jsem měl zlomený kotník a přetrhané vazy v kotníku. Jaro jsem sledoval z tribuny a mohl jsem se začít hýbat až čtrnáct dní před koncem sezóny. Udělal jsem si čtvrtletní dovolenou," vrátil se k nucené absenci jeden z dřívějších pilířů teplické defenzivy.

" Zatím se cítím normálně. Ještě jsem neabsolvoval větší zátěž, i když během června jsem si byl zahrát fotbálek. Uvidíme první týden, co noha snese," pronesl řízný stoper, který váhá nad podepsáním nového kontraktu v Teplicích. "V nabídnuté smlouvě by mě nemělo nic překvapit, ale už jsem zažil spoustu věcí, takže si ji musím důkladně prostudovat," prohodil Hunal. Spekuluje se, že vyčkává na zahraniční nabídku. "Něco tam bylo, ale nejvýš stavím zájem rodiny. A abych se někam hrnul bez jistoty, že dostanu to, co mi bude slíbeno, není pro mě zajímavé," tvrdil střední obránce.

Neláká ho blížící se účinkování Teplic v Poháru UEFA? "Pro teplické kluky je to výzva, ale takhle už na to nekoukám. Mám něco za sebou i v evropských pohárech a myslím, že to hlavní jsem si už odehrál. Vidina pohárové Evropy mě nechává klidným," přiznal Hunal, který by při svém setrvání v klubu patřil k nejzkušenějším borcům. Jak by se mu společně s Karlem Radou a Pavlem Verbířem "kočírovali" mladí spoluhráči?

"Dneska už je to jiné, než bývalo. Když jsem začínal, měli jsme to daleko tvrdší. Ze čtyř mladíků se do áčka ročně prosadil jeden, nebo dva. Současná mládež je docela "oražená". Kluci dostávají v první lize šanci velmi brzy a většina ji využije," nabídl svůj pohled protřelý zadák.

Reklama

Související témata: