Hlavní obsah

Jablonecký stoper Beneš na podzim dohrál, je po operaci achilovky

Nedělní utkání ligové v Plzni nepřineslo fotbalistům Jablonce jen bodovou ztrátu, ale také hráčskou. Stoper Vít Beneš si poranil Achillovu šlachu na pravé noze a bude chybět několik měsíců. V úterý podstoupil chirurgický zákrok.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý si sráží míč do vlastní sítě. Uprostřed je plzeňský útočník Marek Bakoš, vpravo stoper severočeského týmu Vít Beneš.

Článek

Vít Beneš se ve 49. minutě ocitl na trávníku s bolestivou grimasou, což nevěstilo nic dobrého. V doprovodu lékařů musel hřiště opustit na nosítkách a putoval neprodleně na vyšetření do nemocnice. „Hned na místě bylo zřejmé, že jde o zranění vážného charakteru," popsal situaci klubový lékař Libor Hanuš.

„Vyšetření v plzeňské nemocnici hned po zápase nám dávalo ještě naději, že by šlo 'pouze' o svalové zranění, nicméně v pondělí se ukázalo, že je skutečně zasažena Achillova šlacha pravé nohy. Bohužel na nešťastném místě, a proto jsme předali Vítka do rukou zkušeným sportovním ortopedům." Chirurgický zákrok pod vedením Petra Nováka v Praze byl proto nezbytný.

„Cítím se dobře, akorát od pasu dolů necítím nic. Ale jinak je to dobrý," řekl pár hodin po zákroku Vít Beneš pro klubový web. Jeho rekonvalescence může trvat až několik měsíců. „Pokud se bude situace dobře vyvíjet, můžeme s Benešem počítat pro začátek zimní přípravy, nicméně nyní je na takové odhady ještě brzy," doplnil generální ředitel Petr Doležal. „Na Vítův post v tuto chvíli o žádných posilách neuvažujeme."

Po zranění útočníka Michala Hubníka ještě před startem sezóny, kdy musel podstoupit operaci kolene, je ztráta Víta Beneše další ranou pro trenéra Jaroslava Šilhavého. „Potkal nás bohužel další nepříjemný zásah do sestavy. Velmi nás to mrzí po lidské i sportovní stránce, ale takový je fotbal. Vzhledem k širokému kádru máme ale dostatek variant, jak ztrátu Beneše v obraně zacelit," říká k velké ztrátě trenér Šilhavý.

Reklama

Související témata: