Hlavní obsah

Klokani gólem v závěru uspěli v Jihlavě, Baník remizoval s Teplicemi

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 vybojovali ve 3. kole Synot ligy první výhru v sezóně, když zvítězili 2:1 v Jihlavě. Vítězný gól zajistil klokanům brankou v 88. minutě Cseh. Jihlava zůstává posledním týmem, který ještě nezískal ani jeden bod. Ve druhém pátečním utkání remizoval Baník Ostrava s Teplicemi 1:1.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Obránce Bohemians Martin Cseh (vlevo) střílí rozhodující gól jihlavskému brankáři Janu Hanušovi.

Článek
Fotogalerie

Vysočina v nové sezóně sice poprvé skórovala, jenže na výkon odhodlanějších klokanů to ani zdaleka nestačilo. Pražané od úvodních minut kontrolovali zápas a po půl hodině se dočkali vedoucího gólu, který vstřelil slovenský fotbalista Mikuš. Po změně stran se prosadila i letní posila Bratanovič, jenže asistent rozhodčího Královce chybně signalizoval ofsajd a hosty připravil o regulérní gól. Toho vzápětí využil Kučera, který dostal prostor na velkém vápně a přesnou střelou k tyči vyrovnal.

Žádný velký nápor Vysočiny se ale nekonal, v samém závěru zápasu proto rozhodla standardní situace. Vaculík nepokryl střídajícího Cseha a ten zblízka překonal brankáře Hanuše. Klokani si po zásluze odvezli tři body a minimálně do soboty se posunuli na deváté místo. Jihlava zůstává na chvostu ligové tabulky.

Teplice vezou z Ostravy bod

Baník se poprvé v sezóně představil před vlastními diváky, z nichž řada na zápas nedorazila jako protest za bezpečnostní opatření, ke kterým klub sáhl, a přivítal Teplice, jež nastoupily k prvnímu zápasu od úmrtí ředitele klubu Františka Hrdličky. Aktivněji do zápasu vstoupili domácí. Frydrych ale pálil vedle, Azevedo i Baránek hlavičkovali taktéž mimo a další hlavička, tentokrát Frydrychova, skončila jen na břevně.

Podle tradičního fotbalového pravidla nedáš - dostaneš, se na druhé straně gólově prosadili Severočeši. Mahmutovič totiž proměnil svůj sólový nájezd střelou po zemi kolem padajícího brankáře Pavlenky. Domácí se přece jenom dočkali branky ještě v první půli. Azevedovu střelu si srazili hosté do vlastní sítě.

Do dvoubrankového vedení mohl Teplické dostat Jablonský, jeho hlavička ale mířila jen do tyče. Na druhé straně pálil Narh přímo do Grigara. Hostující brankář zasahoval i při střele Lindperea. V závěru zápasu dostal ještě druhou žlutou a vzápětí červenou kartu střídající Táborský, který na hřišti nepobyl ani půl hodiny, ale domácí krátkou přesilovku využít nedokázali.

Program 3. kola:
Pátek
Jihlava - Bohemians 1905 1:2
Branky: 57. Kučera - 32. Mikuš, 88. Cseh.
Ostrava - Teplice 1:1
Branky: 37. Azevedo - 27. Mahmutovič.
Sobota
17:00 Jablonec - Slovácko
17:00 Dukla - Brno
20:15 Příbram - Sparta
Neděle
17:00 Č. Budějovice - Plzeň
17:00 Hradec Kr. - Ml. Boleslav
20:15 Slavia - Liberec

Reklama

Související témata: