Hlavní obsah

Korunoval jsem kolektivní výkon celého mužstva, těšilo střelce vítězné branky klokanů Cseha

Jihlava

Už jen fotbalisté Jihlavy jsou v novém prvoligovém ročníku bez bodu. V předehrávce 3. kola je přikoval ke dnu tabulky střídající Martin Cseh, který zblízka zužitkoval dlouhý centr ve vítězný gól. Pražané tak nemusí cítit po výhře 2:1 křivdu kvůli regulérní brance Bratanoviče z 52. minuty, kterou sudí Královec po signalizaci asistenta Moláčka neuznal pro domnělý ofsajd, jenž ovšem televizní záznam neprokázal.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva obránce Bohemians Michal Šmíd, útočník Ivan Lietava a střelec gólu Martin Cseh se radují z gólu.

Článek

„Naběhl jsem si na zadní tyč a Kuba Rada mě z přímého kopu skvěle našel. Konečně máme první tři body. Jeli jsme si na Vysočinu pro vítězství, cíl jsme splnili," liboval si Cseh, který se však za hrdinu zápasu nepovažoval. „Jen jsem úspěšně korunoval skvělý kolektivní výkon celého mužstva," tvrdil nadšeně.

V klíčovém momentu neuhlídal Cseha jihlavský kapitán Lukáš Vaculík. „Bohužel jsem tu situaci podcenil. Myslel jsem si, že k balónu má blízko náš gólman Hanuš. Zmýlil jsem se," kál se. „I první branka, kterou jsme obdrželi, byla strašně hloupá. Škoda, že za stavu 1:1 neproměnil Harba tutovku, všechno mohlo být jinak. Náš start do sezóny je katastrofální, ale musíme pracovat naplno dál. Body snad brzy přijdou," přemítal zklamaný Vaculík.

Mohou nás čekat problémy, ví Rada

Trenér Jihlavy Petr Rada byl pořádně naštvaný. „Zase nám scházel pohyb a přesnost přihrávek. Nevím, proč byli kluci tak bojácní. Pokud se někteří rychle nevzpamatují, budou hrávat jiní. Inkasovat rozhodující gól těsně před koncem ze standardky je strašné," láteřil. „Pokud notně nepřidáme na zodpovědnosti a důslednosti, čekají nás velké problémy," předpověděl Rada.

Stejně jako v předchozím střetnutí v Uherském Hradišti se za Bohemians trefil útočník Matúš Mikuš. „Jsem hrozně rád, že mi to na začátku sezóny padá. Tentokrát byla moje branka mnohem cennější než na Slovácku. Ať ale dává góly kdokoliv, hlavně když už teď začneme bodovat pravidelně," přál si.

Kouč Klokanů Roman Pivarník si oddechl, že už nebude muset odpovídat na otázky novinářů, kdy jeho celek konečně získá body. „To je totiž hrozně nepříjemné. Jsem šťastný, že jsme uspěli zrovna v Jihlavě, kterou jsem ještě nedávno trénoval. Poté, co jsme nedokázali zvýšit na 2:0 a domácí místo toho srovnali, jsem se už začal smiřovat s plichtou. V závěru se na nás ale usmálo štěstíčko," radoval se Pivarník.

Reklama

Související témata: