Hlavní obsah

Slavia porazila Liberec a jde před Spartu do čela ligy. Plzeň rozdrtila nováčka

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Slavie zůstávají i po třetím kole Synot ligy spolu se Spartou jedinými stoprocentně úspěšnými kluby. Sešívání v neděli doma porazili Liberec 4:1 a zásluhou lepšího skóre se před rivala z Letné vyhoupli do čela soutěže, kde se po odehrání kompletního kola vyhřívají poprvé od roku 2009. Ve zbývajících dvou nedělních duelech Plzeň vyhrála v Českých Budějovicích hladce 4:0 a Mladá Boleslav v Hradci Králové jen remizovala 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují třetí gól proti Liberci.

Článek
Fotogalerie

Červenobílí odstartovali ligu nad očekávání dobře a skvělou formu potvrdili i proti Liberci, který zdolali 4:1. Utkání ale zdaleka nebylo tak jednoznačné, jak by mohl výsledek napovídat. Pražany poslal do vedení v prvním poločase po krásném pasu Vukadinoviče Balaj, ještě před přestávkou ale srovnal Šural.

Nerozhodný stav panoval ještě necelých dvacet minut před koncem utkání, pak ale Slavia předvedla úžasný finiš. Nejprve ji vedení vrátil Zmrhal, aby pak dvěma góly v samotném závěru skóre pečetil Milan Škoda. Slovan tak po dvou remízách prohrál a v novém ročníku na první tříbodový zisk dál čeká.

Plzeň deklasovala Budějovice

Po třech tučných sezónách strávených ve skupinové fázi evropských pohárů se fotbalisté Viktorie mohou tentokrát soustředit už jen na domácí soutěže. Chtějí se rehabilitovat za domácí debakl s Ploještí - a na jihu Čech se jim to povedlo náramně. Hned ve 2. minutě otevřel skóre Řezník, do přestávky skórovali ještě Chramosta a Kolář. Ve druhé půli stanovil Chramosta konečný výsledek na 4:0. Plzeň se tak dočkala své 200. výhry v české lize a je v ní již 14 utkání neporažena.

Mladá Boleslav sice v Lyonu prohrála, ale se ctí (1:2). V neděli přijela na stadión, který jí nesvědčí. A na rozdíl od Viktorie roli favorita nepotvrdila. Ve čtyřech ligových zápasech v Hradci Králové ještě nevyhrála, zápas skončil 0:0. Nováček potřebuje rapidně vylepšit koncovku, zůstává posledním týmem, který za první tři kola ještě neskóroval a nedal gól v posledních sedmi prvoligových utkáních, celkem 677 minut.

Program 3. kola:
Pátek
Jihlava - Bohemians 1905 1:2
Ostrava - Teplice 1:1
Sobota
Jablonec - Slovácko 1:1
Dukla - Brno 1:1
Příbram - Sparta 0:1
Neděle
Č. Budějovice - Plzeň 0:4
Branky: 17. a 59. Chramosta, 2. Řezník, 45.+2 Kolář
Hradec Kr. - Ml. Boleslav 0:0
Slavia - Liberec 4:1
Branky: 17. Balaj, 77. Zmrhal, 86. a 89. Škoda - 43. Šural

Reklama