Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 1:1Slovácko po remíze poprvé od roku 2005 bodovalo v Jablonci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Novák (penalta) 1 : 0
77. Diviš 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka remizovali v utkání 3. ligového kola v Jablonci 1:1 a na hřišti Baumitu bodovali po sedmi zápasech a poprvé od března 2005. Severočeši vedli od 22. minuty poté, co Filip Novák proměnil penaltu, v 77. minutě ale zařídil dělbu bodů hostující Jaroslav Diviš. Posílený Jablonec tak neodčinil porážku 1:3 z Plzně a v prvních třech kolech jen jednou zvítězil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slovácka se mohli radovat ze zisku bodu.

Článek

Jablonec toužil napravit předchozí prohru a od úvodu si vytvořil územní převahu. Po třech minutách protáhl hostujícího brankáře Heču Novák, za devět minut byl ještě blíž k otevření skóre Romera, sám před brankářem Slovácka ale poslal dorážku trestuhodně nad.

Slovácku se v Jablonci dlouhodobě nevede a cestu za bodovým ziskem mu ještě víc zkomplikovalo zranění kapitána a klíčového ofenzivního hráče Doška, kterého už po devatenácti minutách vystřídal Havlík.

O dvě minuty později domácí udeřili. Po zákroku hostujícího Trávníka na Juna v pokutovém území odpískal sudí Příhoda penaltu a Novák z ní přesnou střelou k tyči překonal Heču. Jablonecký obránce dal svůj čtvrtý ligový gól, všechny předchozí trefy zaznamenal v sezóně 2012/13.

Za chvíli mohl přidat druhou branku Kopic, Heča ale jeho střelu z otočky vytáhl nad břevno. Až v 37. minutě poprvé výrazněji zahrozilo Slovácko, po rychlém brejku zakončoval na zadní tyči osamocený Diviš, gólman Hrubý ale dobře zmenšil úhel a míč vyrazil na roh.

Trenér Slovácka Habanec ještě do přestávky stáhl ze hry i obránce Šimka, který na své straně nestačil domácímu Kopicovi, a hosté v závěru poločasu přece jen vyrovnali hru. Ve zlepšeném výkonu pokračoval tým z Uherského Hradiště i po pauze a v 56. minutě měl blízko k vyrovnání. Diviš prošel středem domácí obrany, ocitl se sám před brankářem Hrubým, jemuž udělal kličku, ale balon směřující do sítě odvrátil vracející se Romera.

Jablonec přenechal střed hřiště hostům a pasivita se mu nakonec vymstila. Trávník v 77. minutě prodloužil hlavou do běhu Divišovi a ten před Hrubým svou třetí velkou šanci v utkání proměnil. Skóroval teprve v druhém ligovém duelu v kariéře, všechny své předchozí tři branky vstřelil v jarním zápase s Brnem. Závěrečný tlak Jablonce už nic nepřinesl.

3. kolo první fotbalové ligy:
Baumit Jablonec - 1. FC Slovácko 1:1 (1:0)
Branky: 22. F. Novák z pen. - 77. Diviš. Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Fišer. ŽK: Trávník, Kalouda, Valenta, Diviš (všichni Slovácko). Diváci: 3515.
Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Rossi, F. Novák - Hübschman, Pospíšil - Kopic (83. Crnkič), Jun (60. Moulis), Čížek - Doležal (73. Kubista). Trenér: Šilhavý.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Košút, Šimko (40. Reinberk) - Šumulikoski - Diviš, Valenta, Trávník, Kalouda (89. Daníček) - Došek (19. Havlík). Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: