Hlavní obsah

Takhle by s námi neměl gól zacloumat, zlobil se kouč Dukly Kozel

Praha

Poprvé na podzim inkasovala, hned jí to stálo body. Přitom Dukla nad Brnem brzy vedla, vypadalo to, že potvrdí cennou výhru z Mladé Boleslavi. Jenže gól na 1:1 ji zmrazil natolik, že si už do konce zápasu nevytvořila kloudnou šanci.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Dukly Praha Luboš Kozel během utkání s Brnem.

Článek

"Rychlý gól nám pomohl, možná jsme ale podlehli dojmu, že to půjde samo, že se nám nemůže nic stát. Kvůli nedůrazu v obraně jsme inkasovali, gól s námi zacloumal na můj vkus až příliš. Náš výkon šel dolů, ztráceli jsme balony, nebylo to pak už ono," povzdechl si kouč Dukly Luboš Kozel, který prý nenašel ve svém mužstvu moc hráčů, jež by snesli přísnější měřítko.

Přitom Pražané byli povzbuzeni vítězstvím v Mladé Boleslavi, které bylo nad plán. Pokud by porazili Brno, mohli mít sedm bodů, což by byl pro Duklu nejlepší start do sezóny. "Myslel jsem, že nám to psychicky pomůže... Nám dělá nyní problém prosadit se do zkonsolidované obrany, to je největší problém. Proto se nám daří víc venku než doma," zdůvodňoval Kozel fakt, že Dukla doma nevyhrála osmkrát za sebou.

Nepoměrně spokojenější byl jeho brněnský kolega Václav Kotal, kterého těšilo, že se jeho tým dokázal po brance Marka Hanouska rychle otřepat a gólově zareagovat. "Cením si toho, že jsme nezpanikařili a brzy vyrovnali. Mrzí mě však několik protiútoků, které kdybychom zvládli s chladnější hlavou, mohli jsme pomýšlet na víc než jeden bod. Celkově ale považuji remízu za zaslouženou," uvedl Kotal.

Před týdnem doma s Hradcem Králové (výhra 3:0) se Zbrojovka prosadila dvakrát ze standardní situace, na Julisce po ní naopak kapitulovala. "Standardky jsou o spolupráci, stačí, aby ji jeden hráč nedohrál, nebo si počínal laxně, a většinou přijde trest. Právě to se nám stalo. Ale bod bereme," podotkl trenér Brna.

Reklama

Související témata: