Hlavní obsah

Slovácko nezlomilo zranění Doška ani gól z penalty

Jablonec nad Nisou

Fotbalisté Slovácka se nezalekli posíleného jabloneckého celku a odvezli si ve třetím ligovém kole z jeho stadiónu bod po remíze 1:1. Přitom brzy ztratili zraněného kanonýra Libora Doška a nezlomil je ani o chvíli později inkasovaný gól z penalty! „Musím vyzdvihnout svůj tým za to, jak zvládl těžký zápas. Nerozhodný výsledek z Jablonce je cenný a bude těšit vždycky,“ konstatoval spokojený trenér Svatopluk Habanec.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

Článek

Moravané se opravdu srdnatě vypořádali s nepříznivými okolnostmi. „Neměli jsme k dispozici ani Kerbra. Ještě před půlí střídal kromě Doška, který si při prvním střetu znovu pochroumal naražená žebra, ze zdravotních důvodů také Šimko. V prvním poločase jsme bohužel často faulovali, ale druhá část byla z naší strany lepší a přinesla zasloužené vyrovnání. Naše bojovnost nepoklesla," kvitoval Habanec.

Jeho mužstvu se celkem bez větších obtíží povedlo eliminovat soupeře. „Předpokládali jsme, že Jablonci to po přestavbě kádru nebude od začátku sezóny stoprocentně ladit a jsme rádi, že jsme na něj narazili už ve třetím kole," nezastíral kouč Slovácka důležitý faktor.

Jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý nehledal pro remízu výmluvy. „Samozřejmě jsme zklamaní, když jsme doma ztratili dva body. Věděli jsme, že Slovácko je výborným týmem, což potvrzovalo hlavně na domácím hřišti. V první půli jsme dění na trávníku docela zvládali, ale byli jsme netrpěliví a kazili dobré míče. Nikdo nechtěl udělat chybu. Po vedoucím gólu jsme měli přidat druhý a bylo by to jiné. Nestalo se tak a soupeř zvýšil obrátky," uvědomoval si trenér Severočechů, že Slovácko šlo důsledně za bodovým ziskem.

„Vyklidili jsme střed pole jako s Brnem. Bylo tam málo pohybu hlavně ve středové řadě i od útočníků. Nechávali jsme hostím příliš mnoho volnosti, aby si mohli připravit ofenzivní akce, což Diviš využil," uznal Šilhavý.

Jablonec získal po třech kolech čtyři body. „Hledáme optimální formu a asi to bude určitý čas trvat. Do toho přišla zranění Hubníka i Beneše, kteří se těžce nahrazují. Ale nedá se nic dělat. Místo Beneše šel na post stopera Rossi, který měl herní praxi, kdežto Marek Kysela po prodělané viróze příliš netrénoval. Dali jsme se na nějakou cestu a pracujeme na souhře jednotlivých hráčů i řad," dodal jablonecký kouč.

Reklama

Související témata: