Hlavní obsah

Bičík by musel být slepý, aby moje hlavičky nechytil, přiznal příbramský Zápotočný

Příbram

Příbramský odchovanec, který zažil ve Spartě spoustu hezkých chvil. Třiatřicetiletý Tomáš Zápotočný na jaře Spartě nechtěně pomohl ke třem bodům. Málem se to opakovalo, když přihrál přímo rozběhnutému Ladislav Krejčímu. Ten nedal. Zápotočný pak měl blízko ke dvěma gólům hlavou. O to víc ho sobotní prohra 0:1 mrzela...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Příbrami Tomáš Zápotočný.

Článek

Sebrali jste body Plzni a Liberci. Se Spartou nebylo k bodu také daleko. Jak moc tahle porážka mrzí?

Hodně mrzí. Na bod jsme sahali sedmdesát minut. Ale na druhou stranu musím přiznat, že na víc než ten bod jsme tentokrát neměli. Chtěli jsme urvat remízu, nepovedlo se. Z toho jsem zklamaný.

Byla v něčem Sparta lepší?

Ukázala svoji kvalitu. Měla vyloženější šance a hlavně zvládla koncovku při té další. Z tohoto pohledu vyhrála zaslouženě. My musíme zůstat nohama na zemi. Sparta předvedla velmi taktický výkon. Věděli jsme, že to bude o jedné šanci, kterou musíme proměnit. Bohužel jsme se k ní ani nedostali. Sparta nám skoro nic nedovolila.

Kde se stala před gólem chyba?

Krejčí někomu nasadil jesle, ani nevím komu. Míč prošel malým vápnem, trochu jsem vyčítal gólmanovi Boháčovi, že to měl mít, na druhou stranu on nás ale podržel při šancích Sparty v první půli. Nakonec nechal Neves Lafatu volného. Měl být u něj. Ve vápně musíte hrát těsně chlap na chlapa.

V jarním vzájemném duelu jste jí nechtěně pomohl k vítězství. Teď se to málem opakovalo, když jste nepovedenou malou domů poslal do sóla Krejčího. Co vám v tu chvíli blesklo hlavou?

Modlil jsem se. Krejčí to naštěstí pro nás trefil do tyče. V ten moment jsme si to štěstíčko v tomhle zápase vybrali. Sparta potrestala další naši nedůslednost vítězným gólem.

Ze tří těžkých zápasů máte dva body, to není tak špatná bilance...

Není, ale přesto jsem zklamaný. V Liberci jsme měli vyhrát, zahodili jsme několik vyložených šancí. Proti Spartě jsme neměli žádnou, ale proti ní ani Plzni jsme neodehráli špatné partie a z toho si musíme vzít to dobré. Především trochu víc sebevědomí. V dalším kole nás čeká další účastník evropských pohárů, Mladá Boleslav. Pokusíme se tam bodovat, i když to bude těžké, protože oni doma prohráli doma s Duklou a takové týmy dvakrát za sebou doma neprohrávají. I bod by byl ale dobrý. Tím nechci říct, že bychom tam nechtěli překvapit. Třeba nám pomůže Hruška (bývalý hráč Příbrami - pozn. autora). Ale to se fakt dělám legraci. Moc mu přeji, aby se mu dařilo.

Řekl jste, že proti Spartě jste neměli žádnou šanci. Co vaše dvě hlavičky, mířící pod břevno?

Bylo to ze záklonu. K tomu, abyste balón uklidil do brány, potřebujete střílený centr. Bičík by musel být slepý, aby to nechytil.

Přiznal jste jednu teč. Co vám říkali spoluhráči?

Nelíbilo se jim to, křičeli na mne, ale já to tečoval a proto přiznal. Takhle to mám v životě nastavené.

Pořád cítíte nostalgické vzpomínky, jako bývalý hráč Sparty?

Jsou v hlavě pořád. Ve Spartě je spousta kluků, které dobře znám. A také je tam trenér Víťa Lavička, báječný chlap. Byl jsem dost vyhecovaný. Vždycky je krásné hrát proti Spartě.

V pátém kole hrajete proti Bohemians. Přijdou zápasy tak říkající s rovnými?

Ano, pak budeme hrát s týmy, které jsou na naší úrovni. Ty musíme zvládnout vítězně, body z téhle těžké čtyřzápasové série pak budou mít vyšší hodnotu.

Nemůže naopak prohra se Spartou mužstvo psychicky srazit?

To ne. Nehráli jsme špatně. Chce to hlavu vzhůru a bojovat dál, ale ty ztracené body mrzí.

Reklama