Hlavní obsah

Ani nevím, jak a čím jsem gól dal, přiznal sparťanský kanonýr Lafata

Příbram

Konečně se trefil i v Synotlize. Kapitán Sparty David Lafata vstřelil v nové sezóně už desátý gól v soutěžním utkání. V domácí nejvyšší soutěži se ale trefil poprvé. Díky němu si však Sparta odvezla po bídném výkonu tři body z Příbrami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Sparty David Lafata oslavuje jediný gól utkání v Příbrami.

Článek

Ani Lafata netajil, že Sparta rozhodně nepodala oslnivý výkon. „Bylo to trápení. Pro nás to jsou tři zlaté body. V první půli jsme nehráli podle našich představ, přesto jsme měli dvě šance. Láďa Krejčí trefil tyč, pak jsme dvakrát zblízka neprostřelili gólmana. Škoda, ale takový je fotbal. Důležité bylo, že jsme Příbram k ničemu nepustili a sami jednou míč dotlačili do brány. Ale je fakt, že nám chyběl větší klid ve finální fázi a dost přihrávek jsme zkazili,“ přiznal po utkání.

V předkolech Ligy mistrů dal Lafata osm branek. V Superpoháru jednu. První trefu v nejvyšší soutěži ale neřeší. „Jsem rád, že jsem gól dal... Ale pořád říkám, že není důležité, kdo ty góly dává. Musíme hrát jako mužstvo. Střílení gólů nemůže být na dvou hráčích. Tohle byl nepovedený zápas. Už před ním jsem říkal, že to bude moc těžké a balón do brány musíme nějak dotlačit. Sám ani nevím, jak a čím jsem gól dal. Ale Láďa Krejčí mi poslal dobrý balón. Trochu jsem se bál, že u něj bude brankář dřív, nakonec jsem ho do brány dotlačil.

Mužstvo setřásalo švédskou „deku“ obtížně, ale vyhrálo. O tom, jestli je to prově vnitřní síly Sparty ale její kapitán diskutovat nechtěl... „To bych až tak neřekl. Bylo to brzy po vyřazení. Sílu musíme ukázat v dalších těžkých zápasech, které přijdou. My přeci nemůžeme pořád říkat, jak je nám líto vyřazení. Musíme jít dál. V hlavách to vyřazení máme. Šance na postup byla obrovská. Pro některé z nás možná už poslední. Ale stalo se, oběsit se kvůli tomu nepůjdu. Musíme jít dál, každý si to musí sám srovnat v hlavě. Máme alespoň naději na Evropskou ligu,“ pravil Lafata odhodlaně.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články