Hlavní obsah

Budějovice - Plzeň 0:4Plzeň si po pohárovém kolapsu smlsla na Dynamu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Řezník 0 : 1
17. Chramosta 0 : 2
45. Kolář 0 : 3
59. Chramosta 0 : 4
Záznam online reportáže

České Budějovice

Fotbalisté Viktorie Plzeň ve čtvrtek neslavně opustili předkolo Evropské ligy, když doma schytali výprask od rumunské Ploješti, ale na jihu Čech demonstrovali svoji sílu. Pravdou však je, že nováček soutěže nebyl pro Západočechy sokem, který by je skutečně prověřil. Prakticky od prvních minut se domácí smířili s rolí obětního beránka a nechali zápas zcela v režii Viktorie.

Foto: Václav Pancer, ČTK

David Brunclík (vpravo) z Budějovic si zákrokem na Patrika Hrošovského (vlevo) z Plzně vysloužil žlutou kartu.

Článek

Oklepat se z fiaska v pohárové Evropě pro Plzeň nebyl velký problém, protože zadáci Českých Budějovic při prvních dvou výpadech Západočechů vystupovali jen v roli pasivních účastníků duelu. Jinak by totiž míč po pár desítkách vteřin nemohl projít celým malým vápnem až k nekrytému Řezníkovi pálícímu neomylně - 0:1. Po šestnácti minutách se pak defenzivní linie domácích při bleskovém výpadu Plzně rozestoupila podruhé, a tak si po Hořavově přihrávce Chramosta snadno seběhnul k míči a pohodlně skóroval - 0:2.

Domácí nebyli vůbec schopni vzdorovat. Kloudně si nepřihráli, na kombinaci ani nepomýšleli, chyběl jim důraz, nasazení i agresivita. Výjimku představovali Volešák s Vošahlíkem, jenže sami na všechno nestačili. Vyburcovat spoluhráče k větší aktivitě se jim však nepodařilo, a tak Plzeň bez větších problémů zápas kontrolovala. Chramosta, Pilař a Petržela mohli skóre navýšit, ale v koncovce byli nepřesní.

Až v předposlední minutě první půle zahrozili i domácí: po standardní situaci napálil Machovec z ostrého úhlu tyčku plzeňské svatyně, k dorážce se však žádný z jeho parťáků neprotlačil. Naopak po bleskovém výpadu a následném rohovém kopu vrátil Hrošovského centr Procházka hlavou ke Kolářovi, jehož sice hlídali čtyři Jihočeši, i tak dostal hostující záložník dostatek prostoru, aby si míč zpracoval a napálil jej do sítě - 0:3.

Po obrátce sice Jihočeši nastoupili i přes nepříznivý stav aktivněji a se snahou výsledek korigovat, jenže než stačili něco vymyslet, sebral jim vítr z plachet druhou trefou Chramosta.

Při čtyřbrankovém manku už Jihočeši rezignovali, byť po přímém kopu Volešáka je dělily jen centimetry od gólové radosti. Plzeň hru jasně kontrolovala, držela balón a nepřipustila žádné potíže. Naopak mohla výsledek dramaticky navýšit. Jenže Tencl, Pilař a Vaněk pálili ve vyložených pozicích mimo, a tak byl konečný výsledek pro Jihočechy ještě milosrdný.

3. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - Viktoria Plzeň 0:4 (0:3)
Branky: 17. a 59. Chramosta, 2. Řezník, 45.+2 D. Kolář. Rozhodčí: Kocourek - Kordula, Kříž. ŽK: P. Novák, Brunclík - Řezník. Diváci: 6402.
České Budějovice: Křížek - P. Novák, Lengyel, Podstavek, Machovec (76. Hála) - Brunclík (70. Funda) - Vošahlík, Benát, Volešák, Koreš - Mich. Škoda (57. Linhart). Trenér: Urban.
Plzeň: Bolek - Řezník, Hubník, Procházka, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (71. Vaněk), D. Kolář, Pilař (75. Kovařík) - Chramosta (68. Tecl). Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články