Hlavní obsah

Uhrina těšilo, že jej fanoušci nezatratili. Na jihu Čech si užíval jejich oslavný ryk

České Budějovice

Překvapením byl výprask, který utržili fotbalisté Plzně ve čtvrtek v 3. předkole Evropské ligy. Po čtyřbrankovém přídělu od rumunské Ploješti dorazilo v neděli v Českých Budějovicích téměř sedm tisíc fanoušků zvědavých, jak si svěřenci trenéra Dušana Uhrina poradí s nováčkem první ligy. Další překvapení se však nekonalo. Viktoria Dynamo rozcupovala.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Trenér Plzně Dušan Uhrin (vpravo) udílí pokyny Janu Chramostovi.

Článek

„Pořád v nás převládalo zklamání z vyřazení v Evropské lize. Je to velká kaňka," netajil plzeňský obránce David Limberský, že namotivovat se pro duel na jihu Čech nebylo snadné. „Všichni v klubu byli skleslí, bylo důležité se psychicky připravit. Na nějaké velké trénování nebyl čas. Jen jsme si promluvili o chybách a zaměřili se na regeneraci," vykládal plzeňský trenér Dušan Uhrin mladší.

Jeho svěřenci po šestnácti minutách vedli o dvě branky a měli zápas jasně pod kontrolou. „Čekali jsme zápas na hřišti Dynama mnohem těžší, což se naplnilo jen kvůli velkému vedru. Budějovice nehrály moc dobře," přemítal Jan Chramosta, autor dvou gólů.

Když měla Viktoria dvoubrankový náskok, početně zastoupení fanoušci Západočechů začali oslavně vyvolávat jméno trenéra Uhrina, o jehož pozici se hodně diskutuje. „Překvapilo mě, jak fanoušci reagovali. Vysoká prohra s Ploještí byla ránou pro všechny, takže následné povzbuzení bylo hodně příjemné," rozplýval se Uhrin.

Uhrin: Fanoušci byli skvělí, atmosféra domácí

Před zápasem vůbec neřešil, zda jej v Českých Budějovicích bude čekat negativní přijetí od západočeských fanoušků. Nestresoval se, zda bude čelit projevům zlosti poté, co Viktoria po třech účastech v řadě nebude figurovat v evropské soutěži. „Nemohl jsem přeci řešit, zda mě lidé přijmou dobře. Soustředil jsem se, abychom v zápase pouhé tři dny od vyřazení nic nepokazili. Ale nakonec jsme měli domácí atmosféru. Fanoušci byli skvělí," zářil Uhrin.

Díky skvostnému výkonu jeho týmu si mohl pokřik vychutnat několikrát. „Byli jsme dostatečně živí a aktivní. Hráli jsme podobně jako ve čtvrtek v předkole Evropské, vytvářeli si šance a proměnili je. Nechci však říkat, že jsme něco napravili. Nicméně jsme nedopustili, aby se nám čelo tabulky utrhlo."

Drželi jsme hru pod kontrolou, řekl Uhrin

Západočechům vyšel dokonale vstup do zápasu, a tak se vlastně vůbec nemuseli strachovat, že by mohlo přijít další zaváhání. „Chtěli jsme hru kontrolovat, protože Budějovice mají vysoké hráče, kteří jsou skvělí při standardních situacích. Ty jsme prakticky nedopustili," chválil tým Uhrin. „Naopak jsme sami útočili do prostoru mezi stopery a krajními beky, což byl záměr. Drželi jsme hru pod kontrolou," lebedil si Uhrin.

V sestavě udělal proti pohárové konfrontaci s rumunským sokem tři změny. Místo Kozáčika poslal mezi tyče Bolka, v záloze nasadil Hrošovského na pozici Horvátha a na hrotu Chramosta nahradil Bakoše. „Někteří kluci nebyli stoprocentně připravení. Ale máme dostatečně široký kádr, abychom sestavu obměnili," vykládal Uhrin, jemuž změny dokonale vyšly. Bolek udržel čisté konto, Chramosta při debutu v základní sestavě dvakrát skóroval. „Brankář neinkasoval, takže pochopitelně spokojený jsem. A s Chramostou zrovna tak. Já jsem věděl, co v něm je, ale přišel k nám hodně zraněný a nebylo snadné jej dát dohromady."

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice