Hlavní obsah

Drsný výprask pro Dynamo. Buďme rádi, že jsme schytali jen čtyři góly, ulevil si Urban

České Budějovice

Drsný čtyřbrankový direkt schytali fotbalisté Českých Budějovic při druhém domácím ligovém představení po návratu z druhé nejvyšší soutěže. Nedělní vysoká porážka s Plzní 0:4 však byla pro Jihočechy ještě milosrdná.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Viktorie Plzeň slaví s fanoušky vítězství v Českých Budějovicích.

Článek
Fotogalerie

„Po šestnácti minutách bylo rozhodnuto. Jen jsem se následně modlil, aby rozdíl dramaticky nenarůstal," přiznával po utkání českobudějovický trenér Luboš Urban. „Dělali jsme strašidelné hrubky. Já hned při prvním gólů, který Plzeň nastartoval," lamentoval obránce Jaroslav Machovec, jemuž střílený centr prošel pod nohou přímo k Řezníkovi už v druhé minutě. „Matej Podstavek balón lehce tečoval, roztočil ho a mně prošel pod nohou," vysvětloval kuriózní okamžik Machovec. „I tak měl situaci vyřešit," káral svěřence Urban.

Právě Machovec byl nejblíže gólu, když ve 44. minutě z přímého kopu nastřelil tyčku. Z protiútoku pak Viktoria vytěžila standardní situaci, po níž přišel třetí gól v síti Dynama. „Místo radosti další rána," naříkal sedmadvacetiletý zadák. „Pět lidí hlídá Koláře a on se stejně prosadí," mávl rukou brankář Zdeněk Křížek, jenž čtyřikrát lovil míč ze sítě. „Po domácí remíze s Libercem v prvním kole jsme dostali facku," naříkal Křížek.

Křížek: Po dvou minutách byla taktika v troskách

Byl naštvaný, že jeho mužstvo nezvládlo zápas před parádní kulisou. A Jihočechům hrál do karet i poslední karambol Viktorie, která měla jen dva dny, aby se otřepala z vyřazení v třetím předkole Evropské ligy. „Nespoléhali jsme, že Plzeň poznamená čtyřbrankový výprask od Ploješti. Jenže většinu gólů jsme soupeři vnutili po strašných individuálních chybách," lamentoval Křížek. „Vůbec nikdo si nemohl myslet, že je Plzeň z formy. Rozhodně ne nikdo z našeho týmu, protože já jsem hráče jasně upozorňoval, že jestli nějaký problém Západočeši měli, tak jen s efektivitou," přitakával kouč Urban.

Bylo vidět, jak jej čtyřbrankový příděl štval. „Protože jsme se týden připravovali, a pak děláme takové hrubky," zlobil se. „Po dvou minutách byla taktika v troskách," přiznával sklesle Křížek, že snaha držet dlouho bezbrankové konto nemohla dojít naplnění. „Vůbec jsme protivníka nedoráželi. Plzeň nás předčila v pohybu, měla všechny odražené míče. Byli jsme na ně nažhavení, ale ukázali nám, že jsou jinde," posteskl si Machovec.

„Máme pět zraněných hráčů, děláme banální chyby. Jasně se ukázalo, jak moc nás poznamenala roční absence mezi elitou, kde jsou mužstva rychlejší, důraznější, agresivnější a taktičtější. Buďme rádi, že rozdíl byl nakonec jen čtyřbrankový," ulevil si Urban.

Reklama

Související témata: