Hlavní obsah

Slavia kraluje lize, on střelcům. Stříhání tabulky ale nechám na tátovi, nechal se slyšet Škoda

Praha

Fotbalová Slavia zažívá báječné týdny a on samozřejmě s ní. Nový kouč Miroslav Beránek totiž hned po příchodu do Edenu vrátil Milana Škodu z obrany do útoku a on v každém podzimním zápase dokazuje, že skutečně tam je jeho pravé místo. Naposledy to stvrdil v nedělním večerním epilogu, kdy dvěma góly v samém závěru zápasu pečetil výhru svého celku nad Libercem (4:1). Červenobílé katapultoval na první příčku tabulky, sám sebe na samé výsluní mezi kanonýry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Praha Milan Škoda překonává libereckého brankáře Lukáše Hrošša a zvyšuje na 3:1 pro sešívané.

Článek
Fotogalerie

Vašim maximem bývaly čtyři góly za sezónu, teď jste je stihnul nastřílet během tří zápasů. Probudil se ve vás střelec?

To spíše spoluhráči mně báječně přihráli, takže dík patří jim. Jsem ale samo sebou rád, že góly dávám, protože tak zúročuji práci celého mužstva.

Zdá se, že návrat do útoku vám vyloženě prospívá...

Po loňské sezóně, kterou jsem prožil v obraně, je to skutečně nějaké jiné. Navíc mně přeje i štěstí, které předtím scházelo. Když člověk nedá dlouho gól, pochopitelně si tolik nevěří.

Během prvních tří podzimních kol jste ale stačil dát už čtyři, takže vaše sebedůvěra určitě narostla. Zvláště při pohledu na tabulku střelců, které vévodíte...

Jsem v jejím čele poprvé v životě, ale liga je zatím na samém začátku, takže si tabulku z novin vystřihovat nebudu. Možná to udělá za mě táta.

O přestávce musel odstoupit zraněný kapitán Latka, takže se nabízela varianta, že namísto něho budete muset zaskočit do obrany právě vy. Zvažoval trenér podobnou možnost?

Ani slovem, o něčem podobném se v kabině vůbec nemluvilo. A ani mě něco takového nenapadlo. Byl jsem rád, že mohu zůstat v útoku.

Vy kralujete střelcům, Slavia celé lize. Proti jaru, kdy jste se pachtili do posledních minut za záchranou, neskutečná proměna.

Ale také žádný důvod, abychom se vznášeli někde v oblacích, protože soutěž teprve začíná. Něco se povedlo, ale čeká nás ještě spousta práce.

Ale její výsledky se už projevují. Po třech kolech máte na kontě plný počet devíti bodů, s nimiž jste určitě nepočítali...

Vyhrát chceme v každém zápase, ale pravdou je, že takovýto bodový profit je nad plán. První příčku vnímáme jako ocenění práce, kterou jsme odváděli v přípravě a i teď v zápasech.

Duel s Libercem - a druhý poločas zejména - toho byl důkazem.

V první půli se nám příliš nedařilo, před odchodem do kabin jsme dostali navíc vyrovnávací gól, ale o přestávce jsme si řekli, že výhru prostě urvat musíme. Vůlí, bojovností, týmovým výkonem.

Však vám také publikum po třetí výhře v řadě nadšeně aplaudovalo a bojovný výkon ocenilo.

Bylo to skutečně úžasné. Na zápas s Libercem přišlo daleko víc diváků než na předchozí střetnutí s Ostravou. A byli skutečně skvělí. Během utkání, po něm rovněž. Opravdu fantazie.

Zvítězí Slavia i ve čtvrtém ligovém kole na hřišti Teplic?
Ano, Slavia v Teplicích vyhraje
59,9 %
Zápas skončí remízou
17,2 %
Ne, v Teplicích prohraje
22,9 %
Celkem hlasovalo 5677 čtenářů.

Reklama

Související témata: