Hlavní obsah

Kurzy letěly dolů! Koubek se z outsidera stal favoritem na trenéra Plzně

Radek MalinaSport.czPrávo

Vyhazov trenéra Dušana Uhrina mladšího od fotbalistů Viktorie Plzeň v pondělí ráno přinesl nepřímo radost nejednomu sázkaři. Kurzové společnosti totiž ještě během pondělního dopoledne vypsaly pro své klienty příležitosti k tipování nástupce odvolaného kouče. A kdo bleskově vsadil na Miroslava Koubka, neprohloupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miroslav Koubek

Článek

Jasným favoritem byl přitom Luboš Kozel, současný „šéf" lavičky pražské Dukly a Pavel Hapal, jenž vede Senici. Na Miroslava Koubka, který je oficiálně až do úterních čtrnácti hodin bez angažmá, bylo možné vsadit v kurzu 3,5 u společnosti Tipsport, v případě konkurenční Fortuny dokonce v kurzu 5.

„Plzeň si v evropských pohárech zvykla, proto je letošní vyřazení výrazné zklamání. Na druhou stranu je nutné dodat, že rumunský fotbal je u nás hodně podceňovaný a vypadnutí s Ploještí nelze brát jako ostudu. V tom kontextu je odvolání kouče Uhrina možná trochu přísné. Při hledání nového hlavního trenéra bude myslím pro vedení Viktorie první volbou Luboš Kozel a je pouze otázkou, zda se ho podaří uvolnit z angažmá v Dukle," přemítal ještě před polednem Ondřej Vích, hlavní bookmaker Fortuny.

Ve hře však byla i další jména. Na seznamu nechyběl František Komňacký, Josef Csaplár, bývalý reprezentační kouč Michal Bílek či dokonce otec odvolaného Dušan Uhrin starší, který byl však s kurzem 50 jasným outsiderem. Stejně jako František Straka, jemuž se momentálně daří na lavičce Slovanu Bratislava, či Ivan Hašek případně Vítězslav Lavička koučující pražskou Spartu.

I přes snižování kurzů sázky na Koubka pokračovaly

Sázkaři však všechny předpoklady postavily na hlavu. Už během několika desítek minut kurzy na Miroslava Koubka prudce klesaly. U společnosti Tipsport byly sázky na bývalého trenéra Slavie přijímány v poměru 1,4:1. Fortuna korigovala příležitost vsadit na 2,5, posléze na 1,4 a před stažením z nabídky byl kurz 1,1.

„Během dvou tří hodin jsme nabírali sázky, které výrazně favorizovaly Miroslava Koubka. Nejednalo se o horentní sumy, celkově šlo o náběry v řádech desítek tisíc. Přestože se kurz korigoval, sázky stále mířily na Miroslava Koubka, proto jsme během odpoledne možnost z nabídky stáhli. Žádný zájem vsadit miliónovou položku jsme nezaznamenali. Sázky byly hlavně v řádech stokorun," vysvětlil Petr Šrain, tiskový mluvčí společnosti Fortuna.

Jak je možné, že tipující vůbec nepochybovali o Uhrinově nástupci? „Může, ale nemusí, to ukazovat na možnost, že informace nějakým způsobem unikla ještě před oficiálním jmenováním. Sázkaře rovněž dost možná inspiroval vysoký kurz, který v trojici favoritů měl Miroslav Koubek," říkal Petr Šrain.

Jen pro zajímavost: Dušan Uhrin se stal prvním odvolaným trenérem nejvyšší soutěže aktuální sezóny. Podle kurzu zaujímal nyní už bývalý plzeňský trenér v tabulce nejohroženějších trenérů pátou příčku.

Reklama

Související témata: