Hlavní obsah

Výkon kola předvedl Chramosta, Liberec odskákal pohodu Slavie

Praha

Ocenění Výkon kola putuje tentokrát do Plzně k útočníkovi Janu Chramostovi. Nejvýraznější letní posila Viktorie se poprvé objevila v základní sestavě a hned řádila jako černá ruka. Do sítě nováčka z Českých Budějovic se talentovaný fotbalista trefil dvakrát, trenéra Dušana Uhrina tím ve funkci však neudržel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Chramosta si rychle zvyká na plzeňský dres.

Článek
Fotogalerie

Byl to jeho zápas! Chramosty bylo na jihu Čech plné hřiště a výsledkem byly dva gólové zásahy, každý trochu jiný. V 17. minutě využil prudkou ranou k tyči ukázkové vybídnutí od Hořavy, po hodině hry pak střelou z voleje přetavil v gól Limberského lob. Plzeň tak pohodlně vyhrála 4:0 a po vypadnutí z Evropské ligy si částečně udobřila fanoušky.

Sám Chramosta, jehož úspěšnost přihrávek činila 73%, však zůstal nohama na zemi. Dobře ví, že pohárový neúspěch odčiněn není. „Jediná náplast za brzké vypadnutí z Evropské ligy je získání mistrovského titulu. Věřím tedy, že jsme v Budějovicích začali vítěznou šňůru a po sezóně to budeme my, kdo se bude radovat," pronesl plzeňský útočník, který je ve Viktorii na ročním hostování z Mladé Boleslavi.

Slavia šlape jako hodinky

Fotbalisté Slavie vyhráli v každém z dosavadních tří kol Synot ligy a poprvé od roku 2009 se ocitli na špici tabulky. Vyšvihl je tam triumf 4:1 nad Libercem, který v Praze neměl nárok. Oficiální server synotliga.cz za to sešívané ocenil titulem Tým kola.

Takový start od nich nečekal asi nikdo. Ještě na jaře totiž slávisté zoufale bojovali o záchranu a nyní - jako mávnutím kouzelného proutku - ničí jednoho soupeře za druhým. Naposledy si smlsli na Liberci, jenž v Edenu hned čtyřikrát inkasoval. Navíc propadl i v dalších aspektech hry.

Domácí tým byl úspěšnější v soubojích, vyprodukoval více střel a měl i přesnější přihrávky. Zkrátka předvedl konsolidovaný výkon, což ještě na jaře byla pro Slavii věc takřka nemyslitelná. O to víc si třetí triumf v řadě a postavení na čele tabulky Pražané užívají.

„Jsem rád, že jsme produktivní a že hráči už na začátku vědí, že naše práce má smysl," lebedí si kouč Miroslav Beránek. „Že budeme mít po třech kolech plný počet bodů, s tím jsme vůbec nepočítali. Teď se nám mnohem lépe chodí na tréninky a všechno je nějak pozitivnější než dřív," tvrdí navrátilec do útoku Milan Škoda, symbol slávistické proměny.

Reklama

Související témata: