Hlavní obsah

Hradecké Votroky tíží gólová bída

Už 668 minut nevstřelili fotbalisté Hradce Králové v nejvyšší soutěži gól. Střelecky vyšli naprázdno v posledních čtyřech zápasech sezóny 2012/13, kdy sestoupili do druhé ligy. Po návratu na prolomení střelecké smůly čekají už tři kola.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Jan Bořil z Mladé Boleslavi, David Štípek z Hradce Králové a brankář Boleslavi Aleš Hruška.

Článek

Votroci mají zatím jenom dva body za domácí bezbrankové remízy s Teplicemi a Mladou Boleslaví. Proti Středočechům v nedělní bitvě byli přitom k vítězství velmi blízko. „Měli jsme pět šest vyložených šancí," posteskl si Luboš Prokopec, trenér Hradce Králové.

Talentovaný David Štípek měl přitom dvě super tutovky, ale nedal ani jednu. „Když jsem šel v prvním poločase sám na brankáře, chtěl jsem mu udělat kličku, jenže míč se mi zasekl pod nohou, a než jsem vystřelil, byl na čáře obránce, který míč zastavil. Měl jsem střílet rovnou na zadní tyč. Při druhé šanci chyběla větší přesnost. Je mi jasné, že podobné šance musím proměňovat," lamentoval Štípek.

Trenér Prokopec ale kvůli střelecké mizérii svého týmu prozatím nechystá žádná drastická opatření.

„Nemůžeme se chlácholit tím, že si vytváříme šance, ale na druhou stranu nemá smysl klukům pořád připomínat, jak nedávají góly, a stresovat je. Není potřeba dělat jim v hlavě strašáka. Je samotné čekání na góly trápí. Hlavní je zůstat pozitivní," říkal Prokopec, jehož tým dostane šanci skórovat už v zítřejší pohárové bitvě proti Olympii Hradec Králové.

Reklama

Související témata: