Hlavní obsah

Rozhodnuto! Novým koučem Viktorie Plzeň se stal Koubek, Horváth bude hrající asistent

Plzeň

Novým trenérem fotbalové Viktorie Plzeň se stal Miroslav Koubek. Klub ho oficiálně představil na úterní tiskové konferenci. Dvaašedesátiletý kouč nahrazuje Dušana Uhrina mladšího, jenž byl po neúspěchu v předkole Evropské ligy proti rumunské Ploješti odvolán.

Foto: Petr Eret, ČTK

Nový trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek (vpravo) a majitel klubu Tomáš Paclík.

Článek

Podle generálního manažera Viktorie Adolfa Šádka podepsal klub s novým trenérem smlouvu do konce sezóny s roční opcí.

Hrajícím asistentem Miroslava Koubka se nově stane kapitán Západočechů Pavel Horváth. „Věříme v Koubkovu odbornost, v jeho zkušenosti, motivaci a chuť dosáhnout nejvyšších cílů. Jsme přesvědčeni, že kádr na to máme," uvedl majitel klubu Tomáš Paclík.

Koubek už má za sebou celou řadu angažmá v prvoligových klubech, vyzkoušel si i působení u reprezentačního výběru do devatenácti let či exotickou štaci v čínském Tchienťinu. V nejvyšší soutěži odkoučoval 139 utkání, z nichž 50 vyhrál, 36 remizoval a 53 prohrál.

„Nynější angažmá lze zcela určitě nazvat vrcholem. Měl jsem v nedávné době čest trénovat kluby jako Baník Ostrava, Mladou Boleslav či Slavii, ale v tento okamžik Plzeň cítím jako vrchol," prohlásil Koubek.

Pražský rodák se vrací do Plzně po třinácti letech. Na lavičce Západočechů zažil prvoligový trenérský debut, hned hned ve své premiérové sezóně 2000/01 ale s týmem sestoupil do druhé ligy.

Je podle vás Miroslav Koubek pro Viktorii Plzeň ten správný trenér?
Ano
19,6 %
Ne
80,4 %
Celkem hlasovalo 9726 čtenářů.

Reklama

Související témata: