Hlavní obsah

Nejkreativnějším hráčem kola Kukec, maratóncem Greguš, sprintery Pilař s Mahmutovičem

Praha

Nejlepším hráčem ve vytváření gólových šancí byl v uplynulém kole fotbalové Synot ligy ostravský štírek Davor Kukec. Ten si za přihrávky do gólových šancí vysloužil celkem 23 bodů, čímž za sebou nechal všechny své konkurenty. Ke třem bodům Slezany však nedotáhl.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Davor Kukec z Baníku (vlevo) a Admir Ljevakovič z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Kukec je tahounem ostravské ofenzivy už delší čas a také úvod této sezóny ho zastihl ve velmi slušné formě. On sám sice síť ještě nerozvlnil, zato však neúnavně vybízí své spoluhráče. Proti Dukle nasbíral v rubrice Chance index hned 23 bodů, což bylo o 7 víc než druhý Jan Krob z Teplic. O třetí příčku se s 15 body podělili Tomáš Čížek (Jablonec), Jiří Valenta (Slovácko) a Ladislav Krejčí (Sparta).

Samotný zápas ovšem skončil smírně, když Baník remizoval se Severočechy 1:1. Ani jeden z těchto týmů tak v aktuální sezóně ještě nevyhrál...

„I když jsme v závěru hráli proti desíti, bylo to už takové rozhárané a do tlaku jsme se nedostali. Z celkového pohledu je ovšem remíza v domácím utkání vždy ztráta. Tak to bereme a musíme nějaké body přivézt zvenku," řekl po utkání Tomáš Bernady, kouč Ostravy.

Fitness statistiky nabídly těsné vítězství i dva nejrychlejší hráče

Nejpilnějším hráčem v počtu naběhaných metrů se stal ostravský Ján Greguš, který naběhal v duelu s Teplicemi 12 783 metrů. Jen pár desítek metrů za ním skončil na druhém místě Petr Benát z Českých Budějovic.

Nejrychlejší muži byli ve třetím kole hned dva. Václav Pilař z Plzně a Aidin Mahmutovič z Teplic. Střelec severočeského celku je tak po těžkém zranění zpět ve formě. Oba si připsali rychlost 32,76 km/h.

Oficiální web synotliga.cz také přinesl přehled nejlepších týmů ve vybraných statistických kategoriích. Střely na branku jednoznačně ovládla Plzeň, jež jako jediná překonala hranici deseti pokusů na soupeřovu svatyni. Přesným přihrávkám zase vévodili hráči Sparty, kteří jich vyslali 520. Co se týče soubojů, dominovala pražská Slavia, která si jich připsala 123.

Reklama