Hlavní obsah

Sparta se chystá na úplně jiný Baník, pak už přijde na řadu Zwolle

Praha

Poprvé v nové sezóně mají týden bez vloženého pohárového utkání. Fotbalisté Sparty se tak mohli soustředit jen na páteční ligový duel s Ostravou. Po Baníku však už příští čtvrtek přijde na řadu play off o postup do Evropské ligy, které český mistr rozehraje na hřišti nizozemského Zwolle. „Proti Baníku chceme potvrdit ligovou neporazitelnost a odrazit se od toho k příštímu týdnu,“ potvrzuje záložník Lukáš Mareček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Josef Hušbauer (vlevo) a jeho loňský gól proti Baníku Ostrava.

Článek

Volný týden jim přišel vhod. „Po vytížení v úvodu sezóny nám to jen prospělo. Vrcholem tréninku bývá středa, kdy pracujeme i na kondici a síle," líčí pro klubovou televizi Lukáš Mareček. „Hráčům lépe svědčí rytmus středa - neděle. Po zranění jsem ovšem i já ocenil tento týden, kdy jsem si mohl pořádně zatrénovat," přidává se další záložník Ladislav Krejčí.

Letenští s Ostravou v posledních 10 zápasech jen jednou ztratili body (9 výher, 1 remíza), přesto se však mají před soupeřem na pozoru.

„Je to úplně jiný Baník, než jaký jsme vídali v minulé sezóně. Má řadu individualit, velmi ofenzivní pojetí a rychlé hráče do přechodové fáze," upozorňuje asistent trenéra Zdeněk Svoboda. „Ale jsme doma, bude to zápas hlavně o nás," říká Mareček.

Hrát už může Dočkal, na marodce zůstává jen Holek.

Baník hraje již potřetí v Praze

Začíná teprve 4. ligové kolo, ale Baník nastoupí již potřetí v Praze! Na Dukle remizoval, na Slavii prohrál.

„Když už nám to los takhle nadělil, tak do Prahy musíme jet..." usmívá se trochu ironicky brankář Jiří Pavlenka.

„Na Letné nebudeme čekat na ránu z milosti. Chceme vycházet z naší hry, být aktivní. Sparta hraje stále podobným stylem, drží si výkonnost i výsledky, sebevědomí je tam vidět. I po vyřazení z Ligy mistrů zvládla těžké utkání v Příbrami," avizuje trenér Martin Svědík.

Zápas mezi pražskou Spartou a Baníkem Ostrava se hraje v pátek od 20:20, přímý přenos vysílá ČT Sport, podrobnou on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak dopadne páteční zápas 4. kola Synot ligy mezi pražskou Spartou a Baníkem Ostrava?
Vyhraje Sparta
42,6 %
Utkání skončí remízou
8,2 %
Zvítězí Baník
49,2 %
Celkem hlasovalo 2070 čtenářů.

Reklama

Související témata: