Hlavní obsah

Baník šokoval Letnou, ze Sparty veze tři body! Liberec se vítězství znovu nedočkal

Aktualizováno

Obrovské překvapení se v pátek večer zrodilo na Letné, kde domácí pražská Sparta podlehla v rámci 4. kola Synot ligy Ostravě 0:1. Úřadující mistr prohrál před vlastním publikem po téměř dvou letech. Baník se díky gólu Jána Greguše z úvodu zápasu těšil z prvního vítězství v sezóně, z Letné si odvezl tři body po dlouhých šesti letech. Ani na čtvrtý pokus se nedočkal výhry Liberec, který doma remizoval s Duklou Praha 0:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Baníku Ostrava Michal Frydrych (vlevo) a Davor Kukec slaví vítězství na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Jediný gól celého střetnutí padl na Letné již po pěti minutách hry, kdy se křížnou střelou prosadil záložník Greguš.

Sparta, která nastoupila do utkání bez Holka a Váchy, byla blízko vyrovnání těsně před poločasovou pauzou, jenže Lafata z přímého volného kopu orazítkoval jen pravou tyč.

Letenští po změně stran marně dobývali ostravskou tvrz, a když v nastaveném čase neuspěl ani střídající Konaté, museli se smířit s nečekanou porážkou.

Liberec opět nevyhrál

Liberečtí fotbalisté i nadále čekají v novém ročníku nejvyšší soutěže na první vítězství. Severočeši sice byli v utkání s Duklou aktivnější, žádnou šanci však nedokázali proměnit. V 69. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen francouzský forvard Beauguel, modrobílí ale přesilovku nevyužili. Gól měl v závěru na kopačce Šural, jeho dorážku zblízka ovšem bravurně vytěsnil na břevno brankář Chudý.

Svěřenci trenéra Kozla udrželi pod Ještědem neporazitelnost. Pochlubit se mohou výtečnou defenzivní činností, vždyť ve čtyřech odehraných zápasech obdrželi pouze jednu branku.

Ve vzájemných soubojích obou soupeřů v nejvyšší soutěži se vůbec poprvé zrodila remíza.

Fotbalová Synot liga, předehrávky 4. kola:
Liberec - Dukla 0:0
Sparta - Ostrava 0:1
Branka: 5. Greguš.

Reklama

Související témata: