Hlavní obsah

Namlsaná Slavia táhne na Teplice, může odskočit Spartě o tři body

Praha

Tři ligová kola, tři výhry. Fotbalisté Slavie se s nadšením vracejí do starých dobrých časů a chtějí si euforii prodloužit také v sobotním večerním duelu v Teplicích. Tím spíše, že po porážce Sparty s Baníkem mohou Letenským odskočit o tři body. Utkání Teplice - Slavia se hraje na Stínadlech od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, všechny ligové zápasy můžete v on-line reportážích sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Teplic Tomáš Vondrášek (vlevo) v souboji s Damienem Boudjemaaou ze Slavie Praha.

Článek
Fotogalerie

Severočeši zatím odehráli jen dvě kola, v obou remizovali. „Čekám, že potvrdíme naši výkonnost. Jedeme ven s respektem a pokorou. Víme, že Teplice mají individuálně asi nejlepší hráče v lize, co se týče ofenzivy. Budeme se je snažit eliminovat a prosadit se vlastními zbraněmi," plánuje na klubovém webu Miroslav Beránek, trenér vedoucí Slavie.

Zároveň doufá, že namlsaní fanoušci dorazí za sešívanými také do Teplic. „Věřím, že s námi pojede široká slávistická obec a že naši fanoušci vytvoří takovou atmosféru jako na Slovácku nebo teď v Chrudimi."

Piták a Dobrotka hlásí návrat

Kouč má z čeho vybírat, celé pohárové utkání v Chrudimi odehrál jak Karel Piták, tak Martin Dobrotka. „Byl to pro mě test, jestli kotník vydrží devadesát minut a jak jsem na tom kondičně. Takže jsem rád, že jsem to zvládl a je to čím dál tím lepší," těší Pitáka. „Měl jsem ze zápasu na Slovácku výron v kotníku, takže to bylo tak na dva týdny," vysvětluje Dobrotka a dodává: „Na sobotu jsem připravený."

„Teplice jsou těžký soupeř. V minulé sezóně hrály nahoře, mají velmi dobré a nebezpečné mužstvo do ofenzivy. Myslím, že to bude hodně zajímavý zápas. Věřím, že nás přijede podpořit hodně fanoušků," říká Piták.

„Je jasné, že zápasy venku jsou obzvlášť těžké. Víme, že v Teplicích se nehraje lehce, loni měl soupeř navíc sezónu velmi dobrou. Ale doufám, že s podporou našich fanoušků utkání zvládneme," přidává se Dobrotka.

Porazíme je, věří Ljevakovič

Teplické čeká zvláštní duel. Na domácím trávníku se představí poprvé od doby, co na něm proběhlo poslední rozloučení s dlouholetým ředitelem klubu Františkem Hrdličkou.

„Víme všichni, co nás potkalo a jsme z toho smutní, ale musíme jít dál a pokračovat. Musíme udělat všechno pro to, abychom poprvé vyhráli," říká na klubových stránkách záložník Admir Ljevakovič.

Jenže Slavia vede tabulku... „Bude to pro diváky hodně zajímavý zápas. Každý je v lize porazitelný a já si myslím, že ji jako první porazíme," věří bosenský legionář.

Také domácí očekávají vynikající atmosféru. „Je to tak, v podstatě jako vždy, když se hraje večer. Zápas bude mít náboj!" těší se Ljevakovič.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice