Hlavní obsah

Slavia poprvé padla. Boleslav rozdrtila oslabenou Příbram, Jablonec vyhrál v Ďolíčku

Praha
Aktualizováno

Konec série vítězství! Rozjetá Slavia se zasekla v Teplicích, kde ve 4. kole fotbalové Synot ligy utrpěla první porážku v sezóně (1:2). Den poté, co padla i též dosud stoprocentně úspěšná Sparta s Baníkem... Slávisté poprvé v sezóně dostali v zápase více než jeden gól, bezradně směřovali k první porážce, zato domácí v první půli rázně vykročili k premiérovému vítězstí. Nic na tom nezměnil ani gól, kterým červenobílí korigovali v nastavení. Jablonec se dočkal druhé výhry. Severočeši uspěli ve vršovickém Ďolíčku nad Bohemians 1905, odkud si vezou vítězství 2:1. V sobotních zápasech se dařilo hlavně Mladé Boleslavi, která na svém hřišti rozdrtila oslabenou Příbram 4:1. Brno sice dvakrát vedlo nad Českými Budějovicemi, ale oba týmy nakonec berou bod za remízu 2:2. Kanonýr Libor Došek zajistil Slovácku dvěma góly vítězství nad Jihlavou 2:0.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Tepličtí se radují z úvodní branky, jejímž autorem byl Franci Litsingi (druhý zleva).

Článek
Fotogalerie

Teplice v minulé sezóně oba ligové zápasy se Slavií vyhrály, v Edenu jí navíc uštědřily nejtěžší porážku v historii (0:7) a skvěle začaly i tentokrát. Litsingi a Nivaldo aktivitu v prvních minutách proměnili ve dva góly.  Slavia, která zatím neztratila ani bod a poprvé od mistrovské sezóny 2008/09 vedla po celém kole tabulku, byla dlouho bezradná. Juhar málem překonal vlastního brankáře Hrubeše... Škoda až v závěru potvrdil roli kanonýra sezóny a dotlačil míč do sítě. Dal svůj pátý gól! Jenže takřka vzápětí byl pískán konec a Severočeši mohli věnovat vítězství svému nedávno zesnulému řediteli Františku Hrdličkovi. Slavia ale nejméně do neděle zůstává v čele tabulky. Kromě Teplic je zatím neporažená také Plzeň a Dukla.

Program 4. kola:
Pátek
Liberec - Dukla 0:0
Sparta - Ostrava 0:1
Sobota
Bohemians 1905 - Jablonec 1:2
Branky: 60. Bratanovič - 10. Rossi, 46. Kopic.
Slovácko - Jihlava 2:0
Branky: 65. a 90. Došek. ČK: 63. Kučera, 80. Jungr (oba J).
Ml. Boleslav - Příbram 4:1
Branky: 16. z pen. a 18. Wágner, 29. Bořil, 56. Skalák - 17. Řezníček. ČK: 15. Husár (P).
Brno - Č. Budějovice 2:2
Branky: 5. vlastní Klesa, 39. Vávra - 14. Koreš, 72. Hora.
Teplice - Slavia 2:1
Branky: 12. Litsingi, 18. Nivaldo - 90.+3 Škoda
Neděle
20:15 Plzeň - Hradec Kr.

Mladá Boleslav si v domácím utkání proti Příbrami s chutí zastřílela. Domácím pomohlo vyloučení Husára za ruku v 15. minutě, z následného pokutového kopu se prosadil útočník Wágner, který hned vzápětí zvýšil na 2:0. Pak už si Středočeši snadno hlídali tříbodový zisk, který je posunul na páté místo neúplné tabulky.

Výrazněji dal o sobě vědět posílený Jablonec. Svěřenci trenéra Šilhavého uspěli 2:1 v Ďolíčku, když ke tříbodovému zisku je nasměrovaly dvě trefy ze začátku obou poločasů. V 10. minutě skóroval Rossi, hned po změně stran ho následoval Kopic. Bohemians nepomohl ani kontaktní gól Bratanoviče, a tak klokani potřetí v sezóně prohráli.

Vysočina i po sobotě zůstává posledním týmem, který v novém ročníku ještě nebodoval. Naopak Slovácko na vlastním trávníku porazilo Jihlavu ve všech čtyřech ligových zápasech. Celek z Uherského Hradiště může zvonu děkovat Liboru Doškovi, vytáhlý útočník se prosadil dvakrát a na svém kontě už má čtyři góly, což ho řadí na čelo ligových kanonýrů po bok slávisty Milana Škody.

České Budějovice po návratu do ligy získaly druhý bod, v Brně to ale neměly jednoduché. Domácí Zbrojovka dvakrát vedla, ale Jihočeši se nevzdali a duel dvakrát dorovnali. Brno doma neprohrálo posledních 9 zápasů, ztratilo v nich jen čtyři body (naposled před svým publikem prohrálo loni v listopadu s Plzní).

Reklama