Hlavní obsah

Rajnoch měl důvěru, ale nenaplnil ji, tvrdí liberecký kouč Slovák

Josef PešoutSport.czPrávo

Útlum libereckých fotbalistů nebere konce. Hráči Slovanu si nedokázali v úvodním duelu 4. kola Synot ligy poradit s houževnatou Duklou a zůstávají v soutěži stále bez vítězství. Naopak Pražané protáhli svoji sérii neporazitelnosti, byť od 69. minuty dohrávali bez vyloučeného útočníka Jeana-Davida Beauquela.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký Josef Šural (vpravo) v souboji se záložníkem Dukly Patrikem Gedeonem.

Článek

V kádru Severočechů už scházel zkušený stoper Jan Rajnoch, který byl přeřazen do juniorky. Jeho post ve středu obrany zaujal vedle Jiřího Pimpary poprvé v sezóně Lukáš Pokorný. Do branky se místo Lukáše Hrošša postavil 19letý Ondřej Kolář, pro něhož to byl teprve druhý ligový start v kariéře.

„Kapitola s Rajnochem je uzavřená," uvedl liberecký trenér Samuel Slovák. „Mám ve zvyku říkat hráčům příjemné i nepříjemné věci osobně. A uznávám, že jsem v jeho případě udělal chybu. Když jsem přišel, můj předchůdce a nynější kouč juniorky mě upozornil, že výkonnost Rajnocha nebude stačit na první tým. Přesto jsem se radou bývalého trenéra Slovanu neřídil. Rajnochovi jsem dal důvěru, kterou až tak nenaplnil. Proto nechápu hráčovo tvrzení, že důvěru neměl, když ji měl," prohlásil Slovák.

Ke změně brankáře slovenský trenér poznamenal: „Hroššo v poslední době hodně inkasoval a potřeboval si oddechnout. Kolář jeho roli zastal velmi dobře a působil jistým dojmem."

Kozel: Kvalitní defenzivy si vážíme

Trenér Dukly Luboš Kozel tušil, v jakém rozpoložení se asi bude soupeř nacházet. „V Liberci jsem působil jako asistent a vím, jak to tady funguje po vyřazení z evropského poháru. Není to jednoduchá situace. A věděli jsme, že domácí budou bojovat a nic nepodcení. Rozhodně jsme nepočítali s tím, že Slovan bude bez Rajnocha slabší," vykládal kouč Pražanů. Neodpustil si ale kritiku vyloučeného hráče. „Beauguel nás nesmyslným oslabením poslal tam, kam jsme se nechtěli dostat. Nekoncentroval se na svůj výkon a v lize si takové zkraty nesmí dovolit," zdůraznil Kozel.

Dukla nasbírala šest bodů při skóre 2:1. „Je to paradox, ale hlavně si vážíme kvalitní defenzivy. Z ní vycházíme a dá se na tom stavět. Naopak cítíme, že nedostatky v útoku souvisí s odchodem Zbyňka Pospěcha, který dokázal zúročit práci celého mužstva. Pořád hledáme optimální ofenzivní projev, proto jsou dosavadní výsledky možná až nad očekávání dobré," zakončil Kozel.

Reklama

Související témata: