Hlavní obsah

Plzeň, Slavia a spol. jsou na pozoru. Obhájce dostal další ránu

Praha
Aktualizováno

Ligová konkurence pochopitelně větří velkou šanci. Plzeň, vedoucí Slavia a spol. se budou snažit využít situace obhájce titulu. Fotbalisté Sparty dostali velkou ránu v Malmö, kde vypadli z kvalifikace o Ligu mistrů. V Příbrami pak ještě tři body vydřeli, doma s Baníkem však ve 4. ligovém kole prohráli 0:1. A jelikož je teď čekají také dva duely play off Evropské ligy s nizozemským Zwolle, domácí soupeři jim mohou odskočit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní sparťanští fotbalisté po porážce s Ostravou. Vpředu zleva Josef Hušbauer, David Lafata, Michal Breznaník a Marek Matějovský.

Článek
Fotogalerie

Před rokem vytěžili z toho, že na rozdíl od Plzně hrající Ligu mistrů se mohli prakticky od začátku sezóny soustředit jen na domácí soutěže. Letos však fotbalisté Sparty rychle zůstali jediným českým zástupcem v pohárech, a tak se dostávají do přesně opačné role.

„Po vyřazení v kvalifikaci Ligy mistrů jsme si potřebovali upevnit či spíše zvednout sebevědomí před cestou do Zwolle. To se nám proti Baníku nepovedlo. Věřím však, že nás to nezlomí - naopak!" konstatoval trenér Vítězslav Lavička po první domácí porážce po téměř dvou letech.

Mareček: Teď se teprve ukáže síla našeho týmu

„Porážka nás mrzí, ale hráčům za bojovnost a odvedenou práci nemám co vytknout. Chyb jsme se samozřejmě dopustili. Třeba před rychlým gólem, který byl pro celý zápas klíčový a určující," dodával letenský kouč.

Gregušova trefa Spartou na dlouhé minuty otřásla. „Nestává se nám moc často, abychom doma nedali ani gól, ale tentokrát jsme to tam nedokázali dotlačit," litoval Lavička.

Odpočívat nechal Váchu, který za vyloučení v Malmö vyfasoval stop na tři pohárové zápasy. Na jeho místě ve středové řadě alternuje Lukáš Mareček. „Věřím, že nás ligová porážka pro zápas ve Zwolle nepoznamená. Teď se v Evropě teprve ukáže síla našeho týmu," má jasno záložník, který si už zahrál i nizozemskou ligu.

Reklama

Související témata: