Hlavní obsah

Procházíme složitějším obdobím, musíme na to rychle zareagovat, doufá sparťan Dočkal

Praha

Nedostatečná produktivita. To je podle záložníka Sparty Bořka Dočkala hlavní důvod páteční senzační porážky 0:1 s Baníkem Ostrava. „Šance sice nebyly stoprocentní, i z těchto ale normálně dáváme góly. Bylo jich dost," posteskl si Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský záložník Bořek Dočkal během utkání 4. kola Synot ligy s Baníkem Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Je porážka varováním před čtvrtečním úvodním utkáním se Zwolle o Evropskou ligu?

Nemyslím, že potřebujeme nějaké varování. Procházíme složitějším obdobím, ale my se z toho zvedneme. Nemyslím, že by se to na nás nějak podepsalo, že bychom se ve hře trápili. Přišel prostě takový zápas. Rádi bychom vyhrávali pořád, doma jsme vyhrávali neustále, jednou to asi muselo přijít.

Jak z toho ven?

Teď je důležité, abychom rychle a dobře zareagovali. Potřebujeme se zvednout co nejrychleji, aby nás to poznamenalo na co nejkratší dobu.

Kdy poznáte, že špatné období je za vámi?

Že zase budeme vyhrávat, a to přesvědčivě. Doufám, že se k tomu brzy zase propracujeme. Bude jednodušší se pro nás zvednout, protože máme čisté svědomí, s Baníkem jsme pro úspěch udělali maximum.

Bylo těžké dobývat obranný val soupeře po přestávce?

Myslím, že to nebylo ze strany Ostravy defenzivní. Až ke konci, kdy jim docházeli síly, jinak první poločas hráli aktivně, nebyli zalezlí. Když se potom stáhli do hlubokého bloku, dostali jsme se tam po stranách, ale všechny balony, které jsme poslali před branku, obrana dobře odvracela. V soubojích byli silní.

Mrzí vás, že po 28 zápasech skončila domácí série neporazitelnosti?

Není to o šňůře, že by nás mrzela, nýbrž o tom, že jsme zápas nezvládli. Navíc v tomto období, kdy by nám každá výhra pomohla. Nebyl to od nás nyní špatný výkon, nechybělo nám nasazení. Prohráli jsme zápas, v němž jsme si porážku nezasloužili.

Reklama

Související témata: