Hlavní obsah

Zahodili jsme šance a přišel trest, posteskl si po remíze s Jihočechy kouč Brna Kotal

Brno

Dvakrát vedli, ale nakonec se museli spokojit s remízou. Po hladké výhře nad Hradcem Králové fotbalisté Zbrojovky druhého prvoligového nováčka před svými fandy nezdolali, s Českými Budějovicemi se rozešli smírně 2:2.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Trenér Zbrojovky Václav Kotal (vlevo) a brněnský kapitán Pavel Zavadil.

Článek

„Pro nás je veliká škoda, že jsme za stavu 2:1 nedokázali přidat třetí branku. Přitom jsme si vytvořili dvě tutovky. Obě jsme zahodili a zákonitě přišel trest," posteskl si kouč Brňanů Václav Kotal, který pokáral svůj tým za nezodpovědnost v defenzívě. „U vyrovnávacího gólu na 2:2 jsme nechali střelci Horovi až příliš mnoho prostoru. Pokud si kluci neuvědomí, že si musí počínat v obraně maximálně obezřetně, budeme mít problém s každým soupeřem. Góly totiž střílíme hrozně těžko a naopak je lehce dostáváme," přemítal Kotal.

Útočníkovi Zbrojovky Stanislavu Vávrovi zkalila plichta radost z premiérové prvoligové trefy. V uplynulé sezóně byl nejlepším kanonýrem v juniorské lize. „Jsem hrozně rád, že jsem skóroval už i v elitní soutěži. Jenže myšlenky na oslavu moc nemám. Jsem zklamaný, že jsme nebodovali naplno," svěřil se Vávra se smíšenými pocity. Na gól mu nacentroval kapitán Brna Pavel Zavadil. „Poslal mi skvělý balón. Zahodit se sice dá všechno, ale mně se ho povedlo hlavou přesně trefit," pochvaloval si Vávra.

V ještě mnohem lepší náladě opouštěl hřiště autor vyrovnávacího gólu Českých Budějovic na 2:2 Jakub Hora. „Dostal jsem přesnou přihrávku od Matěje Podstavka. Najednou jsem byl deset metrů od branky a trochu z úhlu jsem zkusil vystřelit. Brankáři Brna Hladkému asi míč trochu zaplaval. Každopádně se i takový gól počítá. Jestli to byla jeho chyba, pro mě jen dobře. V Liberci jsem měl tři vyložené šance, a nedal jsem žádnou. Jsem rád, že jsme Zbrojovce byli naprosto vyrovnaným soupeřem, a teď si zkusíme vyšlápnout na Mladou Boleslav," plánoval Hora.

Trenér Jihočechů Luboš Urban si cenil, že se jeho celek dvakrát dokázal zvednout a skóre srovnat. „Kluky jsem o přestávce v kabině nabádal, aby nevěšeli za stavu 1:2 hlavy. Viděl jsem okénka v brněnské obraně, jedno z nich jsme nakonec využili. Ze zápasu bohatého na šance samozřejmě bodík bereme, ale pořád se teprve učíme ligu hrát," nepropadal Urban euforii.

Reklama

Související témata: