Hlavní obsah

Teplice - Slavia 2:1Úvodní teplický uragán Slavii doslova smetl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Litsingi 1 : 0
18. Nivaldo 2 : 0
90. Škoda 2 : 1
Záznam online reportáže

Teplice

I na Slavii už došlo. Po famózním vstupu do ligy padla ve čtvrtém dějství na teplických Stínadlech, neboť domácí ji v první půlhodině doslova roznesli a svůj fotbalový uragán přetavili ve dva góly. Po dvou remízách na soupeřových hřištích tak Severočeši v prvním domácím zápase, v jehož úvodu diváci i hráči uctili minutou ticha památku zesnulého ředitele teplického klubu Františka Hrdličky, bodovali naplno a tabulkou se sunou vzhůru.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Franci Litsingi (v popředí) z Teplic se raduje ze vstřelení úvodní branky zápasu se Slavií.

Článek

Paráda, co předvedli Litsingi s Mahmutovičem na hranici slavistické šestnáctky... Ještě větší, s jakou chladnokrevností vyšperkoval Litsingi už po dvanácti minutách výstavní ťukes ve vedoucí gól.

Po prvním gólu slavistický kolaps

Pražané v tu ránu úplně zkolabovali, a kdyby po dalších osmi minutách prohrávali čtyřbrankovým rozdílem, nemohli by se divit. Naštěstí pro ně jednomu gólu zabránil Nitrianský, který těsně před Nivaldem míč ukopl, v další šanci pak po rychlém brejku pálil Lüftner vedle.

Ani to ovšem hostům nepomohlo, protože druhý z Nivaldových pokusů nešťastně tečoval Bílek a vykolejená Slavia prohrávala dvoubrankovým rozdílem.

Proti Teplicím neměla půlhodiny vůbec nárok, neboť domácích bylo všude plno. Pohybem, rychlostí, vyhrávanými osobními souboji, ale i důrazným presinkem, přesnou kombinací, stejně jako bleskovými výpady točili obranou Pražanů tak, že lítala jako na centrifuze a zákonitě se jí z náporu Severočechů točila hlava.

Absence zraněného kapitána Latky byla patrná až příliš. Potřetí ale už Slavia neinkasovala, i když z několika závarů či bomby Nivalda udeřit mohlo, takže po třiceti minutách začala hrát konečně i ona.

Teplice si výhru pohlídaly

Do přestávky však vyslala přímo na Grigara jedinou ránu, po ní na tom byla se střeleckou produktivitou stejně bídně, takže na zvrat a body pomýšlet logicky nemohla. Zvláště, když Teplice si náskok hlídaly, vývoj hodně rozkouskovaného střetnutí postrádajícího tempo a nasazení první půle kontrolovaly a čekaly, zda se jim případně nabídne ještě nějaká příležitost.

Pár příležitostí se skutečně naskytlo, a i když žádná gólové zúročení nepřinesla, zavládla na Stínadlech po prvním domácím zápase spokojenost. A nic na ni nezměnil ani gól Slavie, který ve třetí minutě nastavení po rohovém kopu doslova dotlačil za Grigarova záda podzimní střelec Pražanů Škoda.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Slavia Praha 2:1 (2:0)
Branky: 12. Litsingi, 18. Nivaldo - 90.+ 3. Škoda. Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Černý. ŽK: Litsingi, Mahmutovič - Baez, Kodr. Diváci: 8 680.
Teplice: Grigar - Matula, Lüftner, Jablonský, Krob - Takács, Ljevakovič - Vůch (83. Vondrášek), Litsingi (89. Salami), Nivaldo - Mahmutovič (63. Táborský). Trenér: Ščasný.
Slavia: Hrubeš - Nitrianský, Bílek, Kodr, Juhar - Vukadinovič (62. Piták), Baéz (78. Diop), Černý, Zmrhal - Balaj (30. Boudjemaa) - Škoda. Trenér: Beránek.

Reklama

Související témata: