Hlavní obsah

Klokani v Ďolíčku zkrotli, takže už mají nejděravější obranu v lize

Praha

Kouzlo Ďolíčku tentokrát nefungovalo. Fotbalisté pražských Bohemians 1905 celý první poločas strádali přílišným respektem k favorizovanému Jablonci. A přestože se klokani v průběhu druhého poločasu probudili, zaplatili za svou krotkost porážkou 1:2. „Nastoupili jsme s příliš velkým respektem, který z nás spadl až ve chvíli, kdy jsme prohrávali o dva góly a neměli už co ztratit,“ uznal stoper Michal Šmíd.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký záložník Jan Kopic (uprostřed) a Jhon Mosquera z Bohemians (vpravo).

Článek
Fotogalerie

Jablonec čekal v Ďolíčku větší peklo. Klokani si tady v prvním kole vyskakovali i na Spartu, ale tentokrát nic moc.

„Myslel jsem, že to bude těžší. Bohemka je hlavně doma hodně silná a napadá soupeře. To se ovšem nepotvrdilo. V prvním poločase jsme hráli jenom my," divil se jablonecký záložník Jan Kopic.

„Celou první půli jsme byli bojácní, tím jsme si zápas prohráli," litoval zkušený vršovický stoper Erich Brabec. „V šatně jsme si něco řekli, ale hned v první minutě druhé půle znovu inkasovali. Dohánět ztrátu 0:2 je proti Jablonci dost těžké. Kontaktní gól nám vlil sebevědomí, ale soupeř nás už do větších šancí nepustil," dodával.

Devět inkasovaných gólů je moc

Klokani sice v každém ze čtyř kol dokázali skórovat, na druhou stranu inkasovali již devět branek, nejvíc ze všech týmů v lize. „Musíme na tom pracovat, i když od těžkých soupeřů Sparty a Jablonce jsme dostali po dvou gólech. V defenzivě máme slabiny ve hře jeden na jednoho," říká trenér Roman Pivarník.

Hlavně proto mají na kontě jen tři body. „Není to zase nejhorší. Ale s Jabloncem to chtělo aspoň remízu, abychom měli čtyři body," představoval si Pivarník.

„Musíme se z toho rychle oklepat. Doma jsme už dvakrát prohráli, takže jsme nepotvrdili tři body z Jihlavy," vadí Brabcovi.

„Netvrdím, že tři body jsou hrozně málo. Liga teprve začíná, času máme ještě dost. Ale chtěli jsme jich mít rozhodně víc," dodává jeho parťák Šmíd.

Reklama

Související témata: