Hlavní obsah

Galácticos. Hvězdná přezdívka budí v kabině Jablonce smích

Praha

Peltovi Galácticos. První muž českého i jabloneckého fotbalu Miroslav Pelta provedl v létě ve svém klubu velký řez, přivedl spoustu posil a pro svůj tým získal přezdívku po vzoru hvězdného Realu Madrid. „Ale kdepak, děláme si z toho s klukama spíš srandu. Do Galácticos máme daleko. Až sezóna ukáže, jak silní opravdu jsme,“ usmívá se záložník Jan Kopic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Jablonce Martin Doležal (druhý zprava) a Daniel Rossi děkují fanouškům po výhře 2:1 v Ďolíčku.

Článek
Fotogalerie

Hlavně jestli nově budovaný tým hraje jako Galácticos... „Bez komentáře," ušklíbne se trenér Jaroslav Šilhavý a je na něm znát, že hvězdné nálepce nehoví. „Asi s tím nic neuděláme. Slyším to kolem sebe - a nechávám to být. Chceme někam dojít a jít pořád dál," říká kouč, jehož Pelta získal i s asistenty z konkurenčního Liberce.

Jablonec v sobotu vyhrál 2:1 na Bohemians, takže po čtyřech kolech vykazuje zisk sedmi bodů. „V minulých utkáních nám vyšel první poločas, ale pak jsme odpadali. Tentokrát jsme soupeře do ničeho vážnějšího nepustili. Myslím, že je to zápas od zápasu lepší," kvituje Kopic, který na první gól nahrál Rossimu a druhý dal sám.

Konečně výhra venku. Znovu v Ďolíčku

„V Ďolíčku už byla hra částečně podle mých představ," připouští Šilhavý. „Jsem spokojený a šťastný, že jsme získali tři body. Potřebovali jsme je jako sůl, aby nové mužstvo získalo sebedůvěru."

Baumit navíc zlomil černou sérii na hřištích soupeřů. Venku naposledy vyhrál loni v listopadu právě na Bohemians. Od té doby čekal na tři venkovní body osm zápasů, než se zase vrátil do Ďolíčku... „Nechci hodnotit minulost, kdy jsem tu nebyl. Jsou to tři body do tabulky. Liga je hodně vyrovnaná a my se udrželi tam někde nahoře. Chceme hrát důstojnou roli," stačí v tuto chvíli Šilhavému.

„Ještě bylo na klucích znát, že body potřebujeme. Časem budeme s dobou lepší, sehranější," věří.

Reklama

Související témata: