Hlavní obsah

Koubek pozval nespokojené fanoušky na pivo. Limberský po fantastickém voleji zářil

Plzeň

Premiéra se trenérovi plzeňských fotbalistů Miroslavu Koubkovi povedla, jeho tým v neděli večer rozstřílel nováčka z Hradce Králové 4:0. I když zkušený kouč slyšel na svoji adresu i nespokojené výroky hrstky fanoušků, která skandovala: „Koubek ven!“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nový trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek se uvedl vítězstvím 4:0 nad Hradcem.

Článek
Fotogalerie

Nový kormidelník Viktorie přiznal, že to bylo nepříjemné. „Vnímal jsem to, ale nevím, kde je původ. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože to je jediný způsob, jak mohu jako trenér odpovědět. Když mužstvo bude hrát dobře a bude vyhrávat. Jinak ale zvu fanoušky na pivo, abychom si to vyříkali," konstatoval Koubek po utkání.

Nejhezčí gól, rozplýval se Limberský

S hrou týmu byl spokojený. Projevilo se, že v taktických trénincích zapracovala Viktoria na defenzivě. „Ještě se jí budeme věnovat a vycizelujeme i taktiku. Dopředu je to dobré, v tom chceme pokračovat. A co se týká spolupráce s Pavlem Horváthem, pak jsme si už něco řekli. Je mým hrajícím asistentem, ale v pátek si pohmoždil sval, takže hrát nemohl. Jinak ta útočná standardka, to je z jeho dílny. On je má na starosti," přiznal kouč.

Autor první branky David Limberský to trochu poopravil: „Přišel s tím skutečně Pavel, ale je to starší věc. Oprášili jsme ji. Kdysi z takové dal gól Franta Rajtoral. Jsem rád, že se mi to povedlo. Moc gólů nedávám, takže tenhle patřil k mým nejhezčím."

Nekonečné čekání na gól

Hradec Králové byl v Plzni bídný, což ale jeho trenér Luboš Prokopec viděl jinou optikou. „Posílili jsme naši hru na krajích, kde je Plzeň silná. Prvních dvacet minut bylo špatných, dostali jsme se pod tlak, pak jsme si vytvořili i šanci, ale nedali. V tom je náš problém, příležitosti máme, ale špatně zakončujeme. Věřím, že to čekání nebude nekonečné a zlomíme to," přál si.

Hradec za 360 ligových minut zatím gól v nejvyšší soutěži nedal. Na svoje svěřence byl Prokopec hodně mírný. „Nebudu hráče kritizovat. Plzeň byla lepší, vyhrála zaslouženě. Pro nás to ale bylo hodně poučné a věřím, že zkušenosti, které jsme tu získali, zúročíme v dalších zápasech," konstatoval trenér Votroků.

Jak si povedou fotbalisté Viktorie Plzeň v sobotním utkání 5. kola Synot ligy na Slavii?
Na hřišti Slavie zvítězí
64,5 %
Zápas skončí remízou
16,1 %
V Edenu prohrají
19,4 %
Celkem hlasovalo 18099 čtenářů.

Reklama

Související témata: