Hlavní obsah

Tým kola: Ofenzivní Teplice zastavily rozjetou Slavii

Praha

Titul Tým kola, který vyhlašuje oficiální web synotliga.cz, směřuje tentokrát do Teplic. Jako první mužstvo v sezóně dokázali Severočeši porazit Slavii, kterou přehráli 2:1. Hodně se jim povedla především první půle, v níž zaskočili soupeře útočnou smrští.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Franci Litsingi (v popředí) z Teplic se raduje ze vstřelení úvodní branky zápasu se Slavií.

Článek
Fotogalerie

Byť trenér Pražanů Miroslav Beránek své svěřence před utkáním důrazně varoval, že Teplice mají po individuální stránce nejlepší ofenzivní fotbalisty v lize, moc platné mu to nebylo. Domácí si totiž v úvodu zápasu dělali se soupeřem, co chtěli. Místy byl jejich tlak až drtivý, a i když se po přestávce hra vyrovnala, zcela zaslouženě získali první výhru v ročníku.

Celkem vyprodukovali Tepličtí 23 střel, z toho šest jich mířilo mezi tyče. Držení míče měli 56% a nad slávisty měli navrch i v osobních soubojích. "Jsem maximálně spokojený. Zaprvé jsme vyhráli a zadruhé jsme dokázali zvládnout první domácí zápas po nepříjemné pauze. První půle byla z mého pohledu vynikající," básnil po utkání kouč Zdeněk Ščasný.

Premiéra jako hrom! Wágner dvěma góly sestřelil Příbram

První ligový start v základní sestavě Mladé Boleslavi, a hned dva góly! Takové utkání prožil v sobotu Tomáš Wágner, který bez pardonu sestřelil svůj bývalý klub z Příbrami a vysloužil si ocenění Výkon kola.

Pokud si v Příbrami mysleli, že je odchovanec Wágner bude šetřit, tak se velmi mýlili. Na útočníkovi, jenž v Boleslavi hostuje z Plzně, byla od prvních minut vidět velká chuť, čehož také náležitě využil.

Uplynulo totiž jen 18 minut - a Boleslav vedla jeho zásluhou už 2:0! Šikovný střelec nejprve proměnil pokutový kop za ruku Husára, o dvě minuty později pak po Skalákově nezištné přihrávce zvýšil na dvoubrankový rozdíl. O jeho famózním výkonu ale svědčí i to, že úspěšnost přihrávek měl 82% a ze čtyř střel třikrát trefil bránu. Výrazně tak položil základ k vítězství 4:1.

"Ve středu jsme měli s trenérem pohovor a on se mě zeptal, jak se cítím. Řekl jsem mu svůj názor, on mi řekl taky svůj a počítal jsem s tím, že nejspíš budu hrát. To mi pomohlo, mohl jsem se dobře připravit," prohlásil šťastný střelec po utkání.

Reklama