Hlavní obsah

Žlutý balet z Julisky se vrací k dresům, které oblékali Masopust a spol. Vyrukuje v nich už do derby se Spartou

Praha

Samo sebou, že jen nové dresy Dukle v nedělním derby se Spartou body nepřinesou, ale návrat k tradicím by jí pomoci mohl. „Žlutý balet“ z Julisky se totiž bude od neděle oblékat stejně, jako tomu bývalo v nejslavnější éře Masopusta, Nováka, Pluskala, Kučery a spol. Do kombinace vínové a žluté... „Takže teď nezbývá než věřit, že se s původními barvami Dukly vrátí i její bývalý fotbalový lesk,“ zasnil se generální ředitel klubu Michal Šrámek, když Pražané nové dresy představovali.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté pražské Dukly v nových dresech, v kterých nastoupí do nedělního malého derby se Spartou.

Článek
Fotogalerie

V době zrodu ATK, resp. UDA Praha nosili sice dresy v barvě khaki, ale poté až do poloviny sedmdesátých let byla kombinace vínové a žluté pro Duklu charakteristická. Znali ji tak soupeři i fanoušci v tuzemsku, stejně jako v zahraničí. I třeba mezi americkými mrakodrapy kam jezdívala ve své nejslavnější éře vyhrávat a demonstrovat, jak se hraje fotbal.

Jenže pak začala někdejší armádní mužstvo oblékat firma Adidas, takže i barva dresů se změnila na žlutou.

„Naše společnost je ovšem schopna akceptovat jakýkoli požadavek klubů, takže jsme vyslyšeli i přání Dukly. A to přesto, že výroba dresů, trenýrek a stulpen v původní barevné kombinaci vyjde o dvacet až třicet procent dráž, než je tomu u dresů vzorníkových," potvrdil proměnu Karel Ledvinka ze společnosti Adidas a dodal, že s novými dresy přišla na Julisku i nová smlouva datovaná na příští dva roky.

„Pro nás znamená tato spolupráce spojení s dalším perspektivním klubem, který předvádí atraktivní fotbal, skvěle pracuje s mládeží a od něhož si slibujeme v budoucnu umisťování na příčkách zaručující účast v evropských pohárech" připomněl Karel Ledvinka a pochlubil se, že jeho společnost nedávno uzavřela i spolupráci s anglickým fotbalovým velkoklubem Manchester United.

Návrat k původní barevné kombinaci dresů, v nichž Dukla vyrukuje už do nedělního derby se Spartou, se zamlouvá jak trenérovi Kozlovi, tak i hráčům.

„Snad nám změna dresů přinese štěstí. Klukům se líbí, mají pocit, že jim sluší, takže teď jde o to, aby se to projevilo i ve výkonu," usmíval se při prezentaci nového oblečení kouč Luboš Kozel.

„Doufám, že nám pomohou ke gólům a bodovému zisku, i když je nám jasné, že nové dresy za nás branky střílet nebudou. To bude čistě na nás," narážel Marek Hanousek na dosavadní prachšpatnou střeleckou produktivitu Pražanů v nejvyšší soutěži, kde během čtyř kol dali zatím pouhé dva góly.

Reklama

Související témata: