Hlavní obsah

Baník neunesl vítězství nad Spartou

Ostrava

Euforie fotbalistů Baníku Ostrava po překvapivém a poctivě vydřeném vítězství nad Spartou před týdnem nejspíše trvala déle, než bylo zdrávo. I tak se dá vysvětlit jejich slabý výkon v pátečním utkání se Zbrojovkou Brno na Bazalech, byť vyhráli 1:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Ostravy se radují z gólu v brněnské síti. Zleva obránce Michal Frydrych, záložník Derrick Mensah a stoper Jan Baránek.

Článek

„Nebylo to ke koukání," pravil bez vytáček trenér Tomáš Bernady. „Od samého začátku byla v naší hře spousta nepřesností, velmi špatný byl i přechod do útoku. Hráčům nepomohla ani vlastní branka soupeře, která nakonec utkání rozhodla."

Baníku scházela koncentrace. Proto kazil přihrávky, proto se jeho hra utopila v nepřesnostech. S přibývajícím časem to s ním bylo horší a horší. V závěru zápasu Greguš a Petrus spálili obrovské šance, kdy mohli aspoň částečně vylepšit dojem. Ostravskému týmu zachránila vítězství střelecká nemohoucnost soupeře.

„Druhá půle byla z naší strana velice špatná. Nebyli jsme schopni využít početní výhodu, když Zbrojovka hrála od 60. minuty bez vyloučeného hráče," mračil se Bernady.

Chorvatský záložník Davor Kukec zprvu jen krčil rameny, když dostal otázku, proč hrál Baník tak slabě. „Nevím," opakoval. Ale záhy řekl, že mu chyběly síly. „Cítil jsem se špatně, v 70. minutě jsem byl úplně hotový, musel jsem střídat. Před týdnem jsme zahráli proti Spartě ne na 100, ale na 150 procent."

Jeho zdůvodnění se vůbec nelíbilo Bernadymu. „To neberu. Hráči měli dostatek času, celý týden, aby nabrali síly a připravili se na další zápas."

Nelze nepřipomenout i pragmatický pohled na věc. Na začátku jara Baník hrál dobře, akorát body mu utíkaly mezi prsty a málem sestoupil. Proti Brnu hrál špatně, ale získal tři body. A o ty jde na prvním místě. Z pěti odehraných utkání, z nichž třikrát hrál venku, jich nasbíral osm. Z tohoto zorného úhlu je svatá pravda tvrzení, že Baníku se začátek nového ligového ročníku vydařil.

V pátečním podvečeru nespokojení fanoušci ostravského týmu na Bazalech i u televizorů se mohou utěšovat pohledem na aktuální ligovou tabulku, ve které se Ostravané před sobotním pokračováním 5. kola vyhoupli na čtvrtou příčku. Tak vysoko Baník dlouho neviděli.

Reklama

Související témata: