Hlavní obsah

Příbram - Bohemians 1905 2:3Klokani v duelu bodů potřebných týmů vydrancovali i Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Fillo 1 : 0
51. Mosquera 1 : 1
68. Moravec 1 : 2
88. Brabec 1 : 3
90. Švancara 2 : 3
Záznam online reportáže

Příbram

Po Jihlavě vydrancovali pražští Klokani v 5. kole fotbalové Synot ligy i Příbram. A navíc v duelu dvou týmů bodů potřebných, takže vítězství nad sousedem v tabulce pro ně má dvojnásobnou cenu. Zrodilo se až po půli, neboť úvodních pětačtyřicet minut hráči Bohemians 1905 vyloženě prospali a zaslouženě prohrávali. Po změně stran se ale výrazně zlepšili, Mosquera a po něm rychlík Moravec skóre otočili, takže Pražané se radují z druhé podzimní výhry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Bohemians 1905 Michal Šmíd (vlevo) v souboji s příbramským útočníkem Jakubem Řezníčkem v utkání 5. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

První přímá střela mířící mezi tyče stačila, aby šla Příbram do vedení. Docela paradox, protože dvacet minut si nevěděla s obrannou hrou soupeře rady a na bránu nevystřelila, takže Švenger si musel připadat jako nezaměstnaný.

Domácím bylo k ničemu, že drželi míč, kombinovali a byli permanentně usazeni na polovině Klokanů. Za svou aktivitu nemohli být odměněni, neboť cestu k bráně Pražanů hledali lopotně, komplikovaně a tudíž marně.

Až Fillo ji po dlouhém autovém vhazování Nevese našel. Docela snadno, neboť chtěl míč jen prodloužit, ale ten k překvapení všech zapadl do sítě.

Pražanům, kteří se v úvodu soustředili jen na bránění, tak nezbylo, aby zkusili hrát i oni. V ofenzívě však byli naprosto neškodní a měli vlastně štěstí, že i po přestávce měli o co hrát. Příbram je totiž přehrávala pohybem, kombinací i vyhrávanými osobními souboji a ve 37. minutě mohla své zasloužené vedení zvýšit. Švenger však Řezníčkovu střelu vytáhl na roh.

Brabec pojistil Klokanům výhru

Po změně stran mu za to byli Klokani vděční, neboť Mosquera nejprve velkou šanci spálil, ale takřka vzápětí selhání napravil a skóre srovnal.

Příbram mohla odpovědět po hodině hry, jenže Neves trefil z trestného kopu jen břevno, čímž svůj tým vyprovokoval k pokusu o nápor. Domácí na něj ovšem mysleli tak usilovně, že jim Moravec utekl z půlky hřiště. Tarczal ho chtěl stáhnout k zemi, ale protože už jednu žlutou měl, zákrok si rozmyslel, brankář Boháč při vybíhání rovněž zaváhal a Moravec skóroval podruhé.

Domácí posílili útok Slepičkou i Švancarou a začali hrát jen na tři obránce, protože se snažili ze všech sil zachránit alespoň bod. Když ale hlavičkující Slepička netrefil prázdnou bránu ani ze tří kroků a závěrečný nápor vyzněl rovněž do ztracena, udeřil po úniku Lietavy stoper Brabec a zápas definitivně rozhodl.

Švancarova trefa  v poslední minutě už znamenala jen kosmetickou úpravu skóre.

5. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FK Příbram - Bohemians Praha 1905 2:3 (1:0)
Branky: 23. Fillo, 90.+1 Švancara - 51. Mosquera, 66. Moravec, 88. E. Brabec. Rozhodčí: Lerch - Pelikán, Kubr. ŽK: Tarczal, Hájovský, Zápotočný, Sus - Šmíd, Mosquera.
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský (69. Slepička), Zápotočný, Neves - Hnaníček, Tarczal - Pilík, Fillo, Danoski (59. Zeman) - Řezníček (77. Švancara). Trenér: Čuhel.
Bohemians: Švenger - Pauschek, E. Brabec, Šmíd, Engelmann - Jindřišek, J. Rada - Moravec (90.+2 Cseh), Mosquera, Bratanovič (79. Krch) - Mikuš (68. Lietava). Trenér: Pivarník.
Vybojuje Příbram tři body v příštím ligovém kole na hřišti Slovácka?
Ano
14,2 %
Ne
85,8 %
Celkem hlasovalo 1193 čtenářů.

Reklama

Související témata: