Hlavní obsah

Budějovice - Ml.Boleslav 2:1Budějovice navzdory oslabení zdolaly Boleslav a slaví první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Mehanovič 0 : 1
9. Machovec 1 : 1
73. Benát 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic porazili v utkání pátého kola Synot ligy Mladou Boleslav 2:1. Nováček se dočkal premiérové výhry po návratu do nejvyšší soutěže, přestože hrál od 23. minuty bez vyloučeného Mateje Podstavka. Ve čtvrté minutě otevřel skóre Bosňan Mirzad Mehanovič, už za pět minut ale srovnal Jaroslav Machovec a v oslabení v druhé půli rozhodl Petr Benát.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic slaví s fanoušky výhru nad Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Jihočeši v minulých dvou zápasech inkasovali v prvních pěti minutách a udržet v úvodu čisté konto nedokázali ani proti Boleslavi. Mehanovič prošel středem obrany přes několik českobudějovických hráčů a střelou k tyči svým premiérovým gólem v české lize otevřel skóre.

Dynamo i ve svém čtvrtém duelu po návratu do ligy inkasovalo jako první, hned za pět minut ale srovnalo. Do odraženého míče se za vápnem opřel obránce Machovec a umístěnou ranou s pomocí tyče překonal Hrušku. Jihočeský zadák jako by si vzpomněl na střeleckou formu z jara, kdy dal v druhé lize devět branek.

V polovině první půle ale Dynamu zápas zkomplikoval slovenský stoper Podstavek, který během dvou minut viděl dvakrát žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Hosté získali ve druhém utkání po sobě rychle výhodu přesilovky, v předchozím kole s Příbramí hráli v početní převaze už od patnácté minuty.

Benát dokonal obrat

Domácí se ve zbytku první půle v oslabení statečně bránili a nepustili favorita k žádné gólové šanci. Hostující kouč Karel Jarolím stáhl v poločase stopera Smejkala a do hry poslal útočného Mageru, jako první ale po pauze zahrozili Jihočeši. Před Hruškou se zjevil Hora, který těsně minul.

Hosté sice v přesilovce většinu času drželi míč, ale jejich tlak byl platonický. České Budějovice dobře bránily a v 73. minutě podnikly povedenou útočnou akci. Na Machovcův centr si naběhl Benát a přesnou střelou k tyči otočil skóre.

Mladá Boleslav vrhla všechny síly do útoku, ale srovnat skóre se jí už nepovedlo. Střídající Vukadinovič nejprve pálil nad a pak ho vychytal gólman Křížek.

5. kolo fotbalové Synot ligy:
Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 9. Machovec, 73. Benát - 4. Mehanovič. Rozhodčí: Proske - Peřina, Vysloužil. ŽK: Podstavek, Vošahlík, Linhart - Bořil, Tavares, Wágner, Magera. ČK: 23. Podstavek. Diváci: 2886.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, Podstavek, Machovec - Vošahlík, Benát, Volešák, Koreš (25. P. Novák), Hora (87. Funda) - Linhart (71. Michal Škoda). Trenér: Urban.
M. Boleslav: Hruška - Bartl, Smejkal (46. Magera), Rosa, Bořil - Ščuk, Tavares - Mehanovič (61. M. Vukadinovič), Ďuriš, Skalák (74. Lalkovič) - Wágner. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata: