Hlavní obsah

Nejzkušenější Klokan Brabec zápas v Příbrami rozhodl, přesto se zlobil. Na Švancaru i sudí

Vydal se na výlet přes celé hřiště. A kdyby jen to - nejzkušenější z Klokanů Erich Brabec zakončil výpad gólem, který nakonec duel v Příbrami rozhodl a fotbalistům Bohemians 1905 přinesl tři body. Následná trefa Švancary už znamenala pouze kosmetickou úpravu výsledku, neboť na vítězství Pražanů 3:2 a zisku důležitých bodů už nic nezměnila. „Začali jsme konečně dávat góly, v tom to je. Ale také jich hodně inkasujeme. Dostali jsme jich už jedenáct, což mě straší,“ glosoval podzimní výkony svého mužstva stoper Brabec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Erich Brabec z Bohemians 1905 rozhodl zápas v Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Docela šok, když stoper sprintuje dvě minuty před koncem zápasu přes celé hřiště, objeví se na hrotu útoku a dá gól. To musí být Erich Brabec v náramné kondici...

Také že je. Cítil jsem, že mám víc sil než ostatní, takže proto jsem vyrazil ke sprintu a nabízel se Lietavovi.

A kdyby jen to. Vy jste jeho přihrávku chladnokrevně proměnil ve třetí branku, která zápas rozhodla.

Však on by to ode mě Ivan schytal, kdyby pořádně nenahrál. Vždyť mně po vstřeleném gólu dobré dvě minuty trvalo, než jsem se vydýchal.

Možná i proto se povedlo Švancarovi takřka vzápětí výsledek zkorigovat...

Ale to jen proto, že si míč zpracoval rukou, což nechal rozhodčí bez povšimnutí. Na hřišti jsou přitom tři sudí, takže podobné situace by si měli pohlídat. Z utkání se mohlo stát ještě drama.

Nic podobného se ovšem nepřihodilo, takže po nevalném výkonu v první půli jste si nakonec odvezli tři body.

Nemyslím, že by se nám první poločas nepovedl, jen nás zaskočil inkasovaný gól. Věděli jsme, že Neves hází hodně dlouhé auty, ale přesto jsme si situaci a hlavičkujícího Filla nepohlídali.

Hned po změně stran přišla skoro zázračná proměna. Co ji způsobilo?

Prostě jsme domácí předčili pohybem, přímočarostí a produktivitou. Od první minuty druhé půle jsme byli lepší a vyhráli zaslouženě.

Na podzim dokonce už podruhé na cizím hřišti, což je vzhledem k bilanci předchozích sezón bilance skoro neuvěřitelná. Co se za ní skrývá?

Jen to, že jsme začali dávat góly. Nastříleli jsme jich venku už šest, za což jsme dostali zaplaceno dvěma výhrami. Pro nás hodně důležitými, protože se zrodily v zápasech se soupeři, kteří se budou pohybovat v tabulce ve stejných sférách jako my. A to jsme mohli uspět i na Slovácku. Problém byl ovšem v tom, že domácí si připravili pět šancí, z nichž dali čtyři góly. Slavia hrála v Uherském Hradišti před námi a zápas měl podobný scénář. Ovšem s tím rozdílem, že Slovácku pět příležitostí nestačilo na výhru a zvítězila Slavia.

Vaše domácí bilance už tak slavná není, neboť v Ďolíčku jste nezískali ani bod.

Jenže jsme prohráli s dvěma ambiciózními mančafty Spartou a Jabloncem, přičemž hlavně se Spartou jsme sehráli dobrý zápas. Teď už potřebujeme v příštím kole s Hradcem Králové doma vyhrát a body z cizích hřišť potvrdit.

Porazí fotbalisté Bohemians 1905 v příštím ligovém kole doma Hradec Králové?
Ano
78,1 %
Ne
21,9 %
Celkem hlasovalo 5761 čtenářů.

Reklama

Související témata: