Hlavní obsah

Jihlavská krize se prohlubuje. Znovu nás srazily fatální chyby, posteskl si trenér Rada

Jablonec nad Nisou

Marně zatím vyznívá snaha jihlavských fotbalistů o první bodový zisk v Synot lize. Pátou prohru v řadě utrpěli na půdě rozjetého Jablonce, kde dohrávali přes půlhodiny bez vyloučeného Kukola. Přitom porážka 0:2 byla ještě milosrdná, což uznal i trenér Petr Rada. Tým z Vysočiny stále více zabředá do krize, v součtu s vypadnutím z Poháru České pošty na Žižkově čítá jeho černá bilance celkem už šest nezdarů po sobě!

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Jihlavy Petr Rada se svým týmem stále čeká na první vítězství.

Článek

„Do Jablonce jsme přijeli po výsledkově nevydařeném týdnu a věděli jsme, že soupeř předtím vyhrál zaslouženě na Bohemce. Přesto jsme chtěli hrát odvážně jako na Slovácku, kde jsme si vytvořili šance a zápas ovlivnily některé věci," narážel Rada ještě na červené karty pro dva hráče v minulém kole.

Jihlavští v Jablonci pykali za hrubky. „To nás provází od začátku sezóny. Dostali jsme lacinou první branku, kdy jsme mohli míč v klidu odkopnout. Tím jsme domácí posadili na koně," zmínil kouč klíčovou pasáž zápasu. „O pauze jsme si říkali, že musíme být od začátku druhé půle koncentrovaní. Ale zase přišla fatální chyba, po níž jsme inkasovali podruhé. A po vyloučení Kukola domácí kontrolovali vývoj a mohli přidat další góly. Zaplaťpánbůh, že už další branky nepadly. Zůstali jsme bez naděje na odpor či aktivitu. Měli jsme i trošku štěstí a konečný stav je opravdu milosrdný," nehledal Rada výmluvu pro produkci svých svěřenců.

Rada: Nula na kontě bodů se nedá ničím omluvit

Čemu přičítá tristní sérii? „Bavíme se o tom s hráči a pokaždé z toho vzejde poznání, že jsme potrestaní za dvě až tři chyby. Navíc neproměňujeme šance jako dřív. Nejsme důrazní, chybí tam větší zodpovědnost při standardních situacích. Nula na kontě bodů se nedá ničím omluvit, je to špatné," popsal kouč krutou realitu.

Poslední Jihlavě se už hned od startu ligy bodově vzdalují celky na nesestupových příčkách! A ztráta povážlivě narostla i po pátém kole, kdy výsledky ostatních celků ze spodku tabulky Vysočině vůbec nepomohly, naopak ji přikovaly ke dnu!

„V pátek musíme zvítězit nad Českými Budějovicemi. Prostě vydolovat tři body, a je jedno jak. Ale to si říkáme každý zápas. Hráči si musí na hřišti uvědomit, že se hraje o ligu a tudíž o pozici klubu. Nevěřím, že by přestali umět alespoň trochu solidní fotbal, když v loňském ročníku jim to vycházelo," zamyslel se Rada.

Porazí fotbalisté Jihlavy v příštím ligovém kole doma České Budějovice?
Ano
55,4 %
Ne
44,6 %
Celkem hlasovalo 1226 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články