Hlavní obsah

Příště by neproměněné šance mohly mrzet, podotkl jablonecký Šilhavý po další výhře

Jablonec

Jablonecký fotbalový tým nabírá tempo. Ziskem deseti bodů po pěti kolech poskočil do popředí v tabulce Synot ligy. A je tudíž na příčkách, jaké se od něj po masivním letním posílení kádru očekávaly. Trenér Jaroslav Šilhavý si cení dvou výher v řadě, když Baumit po úspěchu na půdě pražských Bohemians 1905 vystupňovaným výkonem přehrál i poněkud bezmocnou Jihlavu (2:0). Přesto kouč nachází na hře menší neduhy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Zpočátku jsme se pomalu rozjížděli. Všiml jsem si na naší straně menšího pohybu, takže první poločas nebyl ideální. Ve druhém jsme se už dostávali do rytmu. A jakmile se Jihlava ocitla jen v deseti bez vyloučeného hráče, měli jsme další šance, jaké volaly po gólu," výstižně charakterizoval jablonecký kouč dění na trávníku.

A že to byly opravdu vyložené příležitosti, o tom nikdo na stadiónu nepochyboval. „Při konečném výsledku neproměnění tutovek tentokrát tolik nemrzí. Ale už kvůli divákům jsme mohli přidat ještě aspoň jednu branku, fanoušci byli skvělí. Nechci snižovat soupeře, přesto by zápasu slušel vyšší rozdíl v náš prospěch," mínil Šilhavý, který našel na jednoznačném utkání i podněty k zamyšlení. „Především musí nastat zlepšení v koncovce. Je trochu kuriózní, že střeleckou zodpovědnost a kvalitu vzal na sebe levý obránce Filip Novák, který dal oba góly. Obvykle jednotlivce nechválím, ale tentokrát Filip vytrhl mužstvu trn z paty a zastoupil útočníky," usmíval se kouč.

Řeč přišla i na bosenského záložníka Nermina Crnkiče. V létě se vrátil bez většího ohlasu z hostování a nyní se už probojoval do jablonecké základní sestavy. „Jsme rádi, že se rozehrál ve Znojmě a pokračuje v aktivitě. Diváci sami viděli, že je silný při hře jeden na jednoho, umí se skvěle dostat do vápna díky rychlosti a dravosti. To je pozitivum. Odehrál velmi dobrý zápas, ale musí dál nabírat zkušenosti ve finální fázi přihrávek či přímo při zakončení," rozebíral trenér výkony nadějného hráče.

Jablonečtí se už pomalu připravují na zápas na Spartě. „Nejprve jsme si ale krátce užili vítězství nad Jihlavou. Víme, že příští neděli to bude poněkud jiný duel, co se týče ambicí soupeře. Budeme chtít na Letné uhrát co nejlepší výsledek," dodal Šilhavý už s výhledem na šlágr dalšího kola.

Reklama

Související témata: