Hlavní obsah

Nejsme tak hloupí, abychom neviděli, že se zvedáme, triumfuje kouč vedoucí Slavie

Praha

Jeho tým se již podruhé vyšvihl na první příčku tabulky, navíc doma porazil silnou Plzeň (1:0). Trenér fotbalové Slavie přesto zdůrazňuje, že zůstává na zemi. Proto Miroslav Beránek dostal po sobotním večerním duelu otázku, že v tom případě nejspíš chodí po schodech... „Nejsme tak hloupí, abychom neviděli, že se zvedáme,“ odvětil kouč, jehož tým odstartoval sezónu vysoko nad plán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávistický trenér Miroslav Beránek slaví s fanoušky výhru nad Plzní.

Článek
Fotogalerie

Jak hodnotíte velké vítězství?

Byl to pro nás nesmírně obtížný zápas. Hráli jsme proti vynikajícímu týmu, který byl fotbalově lepší než my. Ale v první půli jsme jen Pilaře pustili do šance. Když jsme pak ve druhém poločase dali gól, byl to pro Plzeň signál vystupňovat obrátky. Postupný útok umí Viktoria velmi dobře. Znovu nás několikrát podržel brankář Hrubeš. Je to vítězství vůle a pracovitosti. Hráli jsme na krev, museli střídat zraněné hráče. I krev tam po zápase byla.

Je výhrou nad Plzní obrození Slavie definitivně potvrzeno?

Pořád jsme na zemi. Viděl jsem spoustu věcí, které ještě můžeme zlepšit. Proti Teplicím jsme měli hlavně ze začátku pasáže, kdy jsme neplnili svoje povinnosti. Proti Plzni si hráči uvědomili, že bez toho, abychom nedali prostor vynikajícím individuálním hráčům jak Teplic, tak Plzně, to nejde. A to je pro mě velmi dobrý signál. Plzeň je samozřejmě kvalitní a něco jsme řešili se štěstím, něco chytil gólman. Naše zodpovědnost, práce a kompaktnost, to bylo úplně něco jiného než v Teplicích.

Ale stejně, není pro vás dvanáct bodů po pěti kolech vysoko nad očekávání?

Nechci to nadhodnocovat. Jsme soudní a střízliví. Měli jsme těžkého soupeře, mohlo se stát, že prohrajeme. Plzeň můžeme porazit, ale v současné pozici ji asi nebudeme porážet v každém utkání. Příště máme dalšího těžkého soupeře v Boleslavi. Kdybychom prohráli a za týden třeba ztratili i tam, tak mi budete pokládat úplně jiné otázky... Po porážce v Teplicích jsme si to uvědomovali a nejdůležitější je, že si to uvědomili hlavně hráči a k utkání s Plzní přistoupili jinak. Los je těžký, ale ve fotbale nic není nemožné. Třeba pro nás bude těžší druhá půlka podzimu, kdy narazíme na jiný fotbal.

Znovu chválíte gólmana Hrubeše. Zůstane jedničkou, až se vrátí uzdravený Berkovec?

Martin není pořád zdravý a Karel nás drží v každém utkání. Momentálně to tedy vůbec není téma, o kterém bych byť jen přemýšlel.

A co říkáte bilanci mladého Zmrhala, který vstřelil již třetí vítězný gól během pěti kol?

Pro veřejnost jsem nejznámější tváří já. Nicméně mí kolegové dělají obrovskou práci a myslím si, že vzestup Jardy Zmrhala je právě jejich zásluha. Poděkování patří mým kolegům v realizačním týmu a samozřejmě i Jardově pracovitosti, chuti pracovat a prosazovat se.

Ještě na jaře na něj přitom část slávistických fanoušků pískala.

Jenže teď je podzim a Jarda dal tři vítězné góly. Ukázaná platí. To rozhoduje ve sportu a ve fotbale obzvlášť.

Argentinec Baéz vám bude v Boleslavi chybět, stihl již čtvrtou žlutou kartu. Budete mu ji vyčítat?

Nepostřehl jsem, za co ji dostal. Ale vyčítat mu nemusím nic. V Teplicích to bylo jasné, takže jsme to řešili. Na to máme jasná pravidla hry. Jestli to není za faul a jde o kartu za nedisciplinovanost, tak jako u Vukadinoviče, tak to řešíme podle našich týmových pravidel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články