Hlavní obsah

Dukla - Sparta 1:0Dukla pokřtila masopustovské dresy, letenský odchovanec Berger sestřelil Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Berger 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Nové dresy masopustovského ražení pokřtili fotbalisté Dukly parádně. V dohrávce 5. kola Synot ligy porazili mistrovskou Spartu 1:0, o jediný gól se postaral letenský odchovanec Tomáš Berger. Sparta v předchozím kole prohrála s Ostravou, dvě ligové porážky za sebou zaznamenala naposledy téměř přesně před dvěma lety. Obhájce titulu tak zůstává v tabulce čtvrtý tři body za vedoucí Slavií.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Praha Tomáš Berger během utkání 5. kola Synot ligy se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Hned pět změn udělal letenský trenér Lavička v základní sestavě proti čtvrtečnímu duelu se Zwolle. Jen mezi náhradníky usedli Lafata, Dočkal či Krejčí, Hušbauer neseděl ani na lavičce.

Dukla logicky cítila, že rozpoložení sparťanů po vyřazení z Ligy mistrů jí nahrává. Krmenčík brzy donutil Bičíka k akrobatickému zákroku. Domácí udeřili ve 22. minutě. Zachytili akci soupeře ve středu hřiště, Mareš odcentroval ze strany a nekrytý Berger nedal zblízka brankáři sebemenší šanci. Obhájce titulu mohl hned vzápětí vyrovnat, jenže Bednář nabídku střídajícího Konatého nevyužil a branku přestřelil.

Snaha sparťanů o vyrovnání byla příliš komplikovaná a nepřesná. Vácha z přímého kopu z nadějné vzdálenosti branku minul. Po druhém rohu svého týmu měl víc než slibnou šanci Costa, ale míč netrefil ideálně a také zakončil mimo tyče.

Dukla zatím nikdy v české lize Spartu neporazila, poslední tři zápasy s ní prohrála a dostala v nich vždy tři góly. Tentokrát psala na Julisce jiný příběh. Hned v první minutě mohl explzeňský Krmenčík zvýšit vedení domácích. Sparta se k pořádné šanci dopachtila až v 61. minutě. Po Konatého akci Bednář nejdřív promáchl, pak se k němu míč vrátil, ale gólman Chudý mu skvělým zákrokem radost pokazil.

Dukla čekala na brejky a po jednom z nich zahrozil znovu Berger. Další šanci Sparty spálil Konaté, který šel sám na gólmana, ale zbrklou střelou ho ani neohrozil.

Víc už Sparta nenabídla, odevzdala další ligové body.

5. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Sparta Praha 1:0 (1:0)
Branka: 22. Berger. Rozhodčí: L. Kovařík - Moláček, Kotík. ŽK: Vácha, Vacek, Costa, Dočkal (všichni Sp.). Diváci: 6348.
Dukla: Chudý - Karavajev, Štetina, Vorel, Matěj Hanousek - Gedeon, Marek Hanousek, Považanec (67. Čajič) - Berger (89. Beauguel), Krmenčík, Jakub Mareš (81. Hlinka). Trenér Kozel.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, Kováč, J. Brabec, Costa - Vácha (58. Lafata), Matějovský - Přikryl (21. Konaté), Vacek, Breznaník (64. Dočkal) - Bednář. Trenér Lavička.
Porazí fotbalisté Sparty v příštím ligovém kole doma Jablonec?
Ano
32,1 %
Ne
67,9 %
Celkem hlasovalo 6870 čtenářů.

Reklama

Související témata: