Hlavní obsah

Palice nahoru, čeká nás zápas roku, velí Kováč po další porážce Sparty

Takový návrat na Letnou si nepředstavoval. Fotbalová Sparta přišla o Ligu mistrů a začíná ztrácet i na domácí scéně. Porážkou 0:1 s Baníkem přišla o sérii 28 zápasů se vstřeleným gólem, v neděli večer vůbec poprvé podlehla 0:1 i Dukle - Sparta naposledy nedala gól ve dvou utkáních po sobě v červenci 2009. A dvě porážky za sebou zaznamenala naposledy téměř přesně před dvěma lety. „Je to v našich hlavách,“ míní stoper Radoslav Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radoslav Kováč na Letné zvýšil konkurenci mezi stopery.

Článek
Fotogalerie

Na Dukle jste padli zase níž. Jak z toho před čtvrteční odvetou play off Evropské ligy proti Zwolle ven?

Musíme dát palice nahoru, rychle na všechno zapomenout a nachystat se na čtvrtek. To je pro nás zápas roku!

Ale jak je možné, že jste ztratili pohodu tak strašně rychle?

Trošku to na nás sedlo, dostáváme gól z každé chyby. Nevím, jestli hrajeme všichni v optimální formě. Mně tam chybí víc agresivity. Připadalo mi, jako bychom si na Duklu přišli zahrát fotbal, i když jsme si říkali, že musíme jezdit. Na únavu se vymlouvat nemůžeme, je to v našich hlavách.

Co teď musíte změnit?

Je třeba se rychle vrátit k tomu, co jsme hráli na začátku sezóny, co nás zdobilo první měsíc. To bylo perfektní. Trošku jsme od toho upustili, takže se musíme vrátit o měsíc zpátky. Je to špatné, druhá porážka v lize za sebou.

Do pohárové odvety už ovšem moc času není.

Musíme začít pracovat poctivě. Kvalita je jednoznačně na naší straně, ale na Dukle jsme ji nepotvrdili. Myslíme si, že to přijde samo, ale ono to tak není. Dokud nedáme do hry srdce, agresivitu, běhání a čistou hlavu, tak to nestačí.

Zvládnete to již proti Zwolle?

Musíme, jsme dostatečně zkušení hráči.

Reklama

Související témata: