Hlavní obsah

Plzeň měla na Slavii kopat penaltu za ruku, potvrdila Damková

Praha

Několik sporných situací a také nesprávných výroků rozhodčích přineslo 5. kolo fotbalové Synot ligy. Komise rozhodčích FAČR v čele s předsedkyní Dagmar Damkovou v pondělí hodnotila výkony arbitrů v posledních osmi odehraných zápasech nejvyšší soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský zadák Radim Řezník (vlevo) v hlavičkovém souboji se slávistickým záložníkem Jaromírem Zmrhalem v utkání 5. kola Synot ligy.

Článek

Komise se například shodla, že rozhodčí Miroslav Zelinka měl v utkání mezi Slavií Praha a Plzní v 54. minutě nařídit pokutový kop proti domácímu týmu za hru rukou obránce Milana Nitrianského v pokutovém území.

Jeho kolega Zbyněk Proske pochybil, když v duelu Českých Budějovic s Mladou Boleslaví nenařídil proti hostujícímu týmu pokutový kop po faulu Jiřího Skaláka na Jana Vošahlíka.

Konečně Ondřej Lerch neměl uznat branku příbramského Petra Švancary, který si v utkání s Bohemians 1905 při zpracování míče podle dostupných záběrů pomohl rukou.

Proskemu měl pomoci asistent

„V utkání Slavia - Plzeň domácí hráč zahrál rukou ještě v pokutovém území, tudíž měl být nařízen pokutový kop ve prospěch Plzně. Pokutový kop měl být nařízen také v duelu Českých Budějovic s Mladou Boleslaví, kde ale měl hlavnímu rozhodčímu Proskemu pomoci asistent, který měl lepší postavení i výhled na danou situaci," poukazuje Dagmar Damková.

„V utkání Příbram - Bohemians 1905 před diskutovaným gólem Švancary rozhodčí Lerch sám o sobě neměl špatné postavení a sám prý viděl, jak míč dopadl Švancarovi na rameno. Někdy tyto situace v reálu i z opakovaných záběrů vypadají "všelijak" a poté vám jediný dobrý záběr ukáže, že hráč rukou nehrál. To však nebyl případ Švancary, který podle dostupných záběrů při zpracování míče rukou opravdu zahrál," říká předsedkyně komise rozhodčích.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články