Hlavní obsah

Teplický Ljevakovič chválí výkony spoluhráčů Takácse i Kapolonga

Teplice

Stálicí v sestavě teplického fotbalového celku je bosenský záložník Admir Ljevakovič. Mrzela ho remíza na domácím hřišti se Slovanem Liberec (2:2), ale zároveň se už od počátku týdne se svými spoluhráči připravuje na nadcházející ligový dvojzápas, který je na pořadu v rychlém sledu po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Admir Ljevakovič.

Článek

Co mu nejvíc vadilo v severočeském derby? „Bohužel jsme dostali vyrovnávací gól na 2:2 dvě minuty před koncem. I po mojí chybě. To by se nám stávat nemělo. Ale proti Liberci máme smůlu snad už dlouhodobě. Loni na podzim jsme také doma přišli o vítězství v samotném závěru (vyrovnával exteplický Pimpara - pozn. red.). A na jaře nás Slovan zdolal v přímém souboji o pohárové umístění, čímž skončily naše naděje na předkolo Evropské ligy," líčil Ljevakovič.

Jeho pozice v kádru je neotřesitelná, na postu defenzivního středopolaře odvádí nevděčnou, ale potřebnou práci. A taky burcuje celý tým. Pozitivně hodnotí zapojení nových hráčů - konkrétně Laca Takácse a Ulricha Kapolonga.

„S Takácsem hrajeme spolu uprostřed hřiště. Je na nás, abychom získávali míče, zastavovali akce soupeře. Laco to zvládá dobře. Je to poctivý kluk, který bude pro klub v budoucnu určitě platný," říká zkušený bosenský fotbalista o osmnáctiletém parťákovi ze středové řady. Takács je také kapitánem české reprezentační devatenáctky, což je rovněž vyjádřením jeho kvalit a schopností.

Ljevakovič: Kapolongo bude posilou

Pohotově Ljevakovič charakterizoval také Kapolonga z Konga. „Zapadl do mužstva dobře. Bude posilou. Zaujal nás nejen uměním udělat na hřišti kličky, ale je silný, podrží míč, a bylo to vidět už při jeho debutu proti Liberci," vyjmenoval přednosti nejnovější akvizice na soupisce Teplic.

Severočeský tým chce obstát v dalších ligových kolech. Už v pátek 29. srpna hraje v Brně a v úterý 2. září je čeká dohrávka s Českými Budějovicemi. Je v silách získat šest bodů? „Každopádně se pokusíme o to, abychom dvakrát vyhráli. Zbrojovka Brno minule ztratila v Ostravě a bude se chtít rehabilitovat před domácími fanoušky. Čekám vyrovnané utkání. Až pak začneme podrobně myslet na duel s Jihočechy," uzavřel Ljevakovič.

Zvítězí Teplice v 6. kole Synot ligy na hřišti Brna?
Ano
79,6 %
Ne
20,4 %
Celkem hlasovalo 480 čtenářů.

Reklama

Související témata: