Hlavní obsah

Jablonecký kapitán Hübschman: Proti Spartě nastoupím po čtrnácti letech

Jablonec nad Nisou

Je nejzvučnější letní posilou fotbalistů Jablonce, nosí kapitánskou pásku a v příštím ligovém kole přijede záložník Tomáš Hübschman v roli soupeře na pražskou Letnou. Povede ambiciózní severočeský tým proti Spartě, v níž působil před svým někdejším odchodem do Šachtaru Doněck. Tedy má hned několik motivačních stimulů najednou. Ochotně se rozpovídal i v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hübschman je nejvýraznější postavou v jabloneckém dresu.

Článek

Jaká je v Jablonci spokojenost s deseti body po pěti kolech?

Hlavně litujeme remízy se Slováckem, ztratili jsme doma dva body. Jinak to zatím probíhá, jak by mělo. Ještě nejsme v optimální pohodě, byť jsme vyhráli na Bohemce a naposledy nad Jihlavou. Ale musíme pracovat na tom, aby se kromě bodového přísunu za bojovnost dalo na naši hru i koukat.

Jak se cítíte po zdravotních problémech ze začátku sezóny?

Už je to lepší než před měsícem. Jsem rád, že můžu klukům pomoci na hřišti při přetrvávající marodce dalších hráčů. Trochu nás brzdí, že dlouhodobě marodí Hubník, Beneš, Zoubele i brankář Valeš. Potíže má i Jun, ale doufáme, že Tomáš bude brzy v pořádku. Absencí je dost, ale zatím máme takříkajíc kde brát díky připraveným hráčům z lavičky náhradníků.

Po kolika letech nastoupíte na Letné proti Spartě?

Po čtrnácti sezónách. Tenkrát jsem tady hrál také za Jablonec při svém hostování právě ze Sparty. Vrátil jsem se na Letnou na dva roky a pak už následovala cizina.

Pocítíte v neděli nostalgii?

To se uvidí až před zápasem. Je pravda, že jsem ve Spartě zažil kdysi i trenéra Víťu Lavičku, když byl ještě asistentem a potom hlavním koučem. Ale těch trenérů jsem tady poznal víc: pana Jarabinského, Jirku Kotrbu i Františka Straku. Vzpomínám si, že v tom roce přišel v březnu a já pak po sezóně odcházel pryč.

Jaké čekáte přivítání od fanoušků? Nemyslíte si, že vám budou vyčítat, že jste se letos nevrátil do Sparty?

Já jsem se vlastně neměl ani kam vracet. Ze Sparty žádné signály nepřišly, což respektuji. Po loňské výborné sezóně asi z jejich strany nebyl důvod hledat posily na post, na kterém hraji.

Takže vaše srdce patří teď Jablonci. Už jste se tam zabydlel?

Dál bydlím v Praze, ale mám byt i v Liberci. V Jablonci jsme bohužel nic příhodného zatím nenašli.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava